The Boy on the Bridge

Deze boeken verschenen in 2017 wil ik nog lezen!

Ieder jaar verschijnen er zoveel nieuwe boeken: te veel om eigenlijk in één jaar te lezen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal vers verschenen titels de dans ontsnapt, maar die hoop ik later nog eens te lezen. Net als vorig jaar maak ik een lijstje van de boeken die afgelopen jaar verschenen, die een plekje kregen op mijn TBR.

High-Rise  Dat-gebeurt-hier-niet  andromeda

High Rise – J.G. Ballard

Bij Lebowski Publishers verscheen een nieuwe vertaling van High Rise, waar ik eerder al de verfilming van zag. Het klassieke boek van J.G. Ballard begint met de zin ‘Later, terwijl hij op zijn balkon de hond aan het opeten was…’ als dat nog niet nieuwsgierig genoeg maakt, kan ik je ook nog vertellen dat het verhaal gaat over een klassenoorlog in een torenflat van veertig verdiepingen. De film was heerlijk absurd, dus ik hoop dat het boek dat ook is.

Dat gebeurt hier niet – Sinclair Lewis

Deze klassieker uit 1935 ligt thuis al op mij te wachten om gelezen te worden, maar ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen. Het verhaal gaat over de xenofobe en haatzaaiende populist Berzelius ‘Buzz’ Windrip die in de running is in de Amerikaanse verkiezingscampagne om president te worden. Wanneer Windrip met een overweldigende meerderheid van de stemmen tot president verkozen wordt, ontpopt zich al snel een fascistisch regime. In Dat gebeurt hier niet toonde Sinclair Lewis reeds in 1935 aan: het kan hier wél gebeuren.

Andromeda – Jef Schokkaert

Dit boek kocht ik al op 1 oktober, toen Jef Schokkaert samen met twee andere debutanten de weg naar het debuteren kwam bespreken in boekhandel LimerickAndromeda combineert de actuele uitdagingen van terrorsime, cybercriminaliteit en milieuproblematiek met de vraag: welke gevolgen hebben onze beslissingen tijdens ons leven en erna? In 2055 steekt een meisje zichzelf in brand. De reden daarvoor ligt in een serie gebeurtenissen die zich afspelen in 2017. Hoewel ik ontzettend uitkijk naar dit verhaal, heb ik het boek voorlopig nog niet gelezen. Maar dat gaat zeker in 2018 gebeuren!

The-Boy-on-the-Bridge  Provenance  The-Wanderers

The Boy on the Bridge – M.R. Carey

Ontzettend lang heb ik uitgekeken naar de verschijning van The Boy on the Bridge, een nieuw boek in het universum van The Girl with all the Gifts. Maar toen mijn pre-order niet is binnengekomen, ben ik helemaal vergeten om hier achteraan te gaan. Op mijn to do list voor 2018 staat dus absoluut dit boek aanschaffen én lezen.

Provenance – Ann Leckie

Ik ben groot fan van de Imperial Radch trilogie van Ann Leckie, waarin een AI de hoofdrol speelt. Het verhaal zit geniaal in elkaar en is ongelooflijk spannend. Provenance is 26 september al verschenen, maar ik hoop stiekem dat er een Nederlandse vertaling komt. Want de eerdere reeks van Ann Leckie was zelfs in het Nederlands soms al behoorlijk ingewikkeld. Maar als ik er niets van hoor, schaf ik gewoon de Engelstalige variant aan!

The Wanderers – Meg Howrey

The Wanderers van Meg Howrey wordt omschrevan als The Martian meets Station Eleven en dat klinkt mij als muziek in de oren. Het is een boek over de eerste bemande missie naar mars. Mij hadden ze al bij de eerste tag line en daarom heb ik de rest van de synopsis zelfs niet eens gelezen ;)

Phobos3  de-gloed-van-de-gedoofde-sterren  Warcross

Phobos³ – Victor Dixen

Eind oktober verscheen Phobos³ – het derde deel in de Phobos serie van Victor Dixen – bij uitgeverij Q. Hoewel Phobos² me niet 100% wist te overtuigen, wil ik toch graag weten hoe het verder gaat met de kandidaten van het Genesisprogramma. Lukt het ze om een samenleving op te bouwen op Mars? En wordt het verhaal weer net zo spannend als het eerste boek?

De gloed van gedoofde sterren – Kate Ling

De gloed van gedoofde sterren is het vervolg op Eenzaam en extreem ver weg. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek van Kate Ling, omdat ik boek één daadwerkelijk heb verslonden. Hoe gaat het verder met Seren, Dom, Mariana en Ezra – de interstellaire generatie aan boord van het ruimteschip de Ventura?

Warcross – Marie Lu

Hoewel ik tegenwoordig geen groot fan meer ben van het Young Adult genre en niet van plan ben om nog aan veel nieuwe series te beginnen, spreekt Warcross me enorm aan. Het boek gaat over een virtual reality game die de wereld beheerst.  Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. Dan krijgt Emika een aanbod dat ze niet kan weerstaan: er is een spion nodig tijdens de internationale Warcross kampioenschappen. Hoe spannend klinkt dat?!

Welk boek dat afgelopen jaar verscheen wil jij zeker nog lezen?

Phobos 2 - Victor Dixen

Advertenties

9 gedachtes over “Deze boeken verschenen in 2017 wil ik nog lezen!

  1. Annelies zegt:

    O.a. De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda wil ik nog graag lezen. En de nieuwe Zafon natuurlijk. Al ligt die laatste al twee weken op onze salontafel zonder dat ik verder kom… Misschien zijn die 800 pagina’s toch wat intimiderend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s