The 5th Wave film

Voor het tweede jaar op rij mislukte mijn Blindspot Movie Challenge

Net als vorig jaar ging ik in 2017 de Blindspot Movie Challenge aan, waarbij het de bedoeling is dat je een lijst opstelt van 12 films die je al heel lang wilt kijken, maar waar je steeds niet aan toekomt. Vervolgens is het de bedoeling deze twaalf films gedurende het jaar te kijken. 

Snowpiercer

Dit jaar deed ik het net een beetje beter dan vorig jaar, ik keek zes van de door mij voorgenomen films. Ik gruwelde bij de verfilming van The Handmaid’s Tale (1990), genoot van de briljante mindfuck van Ex Machina (2015) en liet me verrassen door de boekverfilming Er ist wieder da (2015). Snowpiercer (2013) was een briljante en absurde film, The 5th Wave (2016) was helaas een enorme teleurstelling, maar District 9 (2009) was dan weer vele malen beter dan verwacht.

Dat ik zes films uit mijn lijstje heb gezien, betekent ook dat ik er zes niet gekeken heb. Dat zijn:

1. Sunshine (Danny Boyle, 2007)
2. The Matrix  (The Wachowski Brothers, 1999)
3. 28 days later (Danny Boyle, 2002)
4. Oblivion (Joseph Kosinski, 2013)
5. Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013)
6. Never Let Me Go (Mark Romanek, 2010)

Voor Under the Skin en Never Let Me Go geldt dat ik eerst het boek wilde lezen alvorens ik de film keek en dat is er afgelopen jaar niet van gekomen. Voor de rest van de films heb ik niet echt een logische verklaring waarom ik ze niet gezien heb – enkel dat ik ze niet op dvd heb en ook niet tegenkwam in de bibliotheek. Dan pak je toch gemakkelijker een dvd uit de kast ;)

Volgend jaar ga ik voor de vierde keer een Blindspot Movie Challenge aan, want het blijft een leuke manier om ‘vergeten films’ onder je aandacht te brengen. Desalniettemin vind ik het helemaal niet erg dat ik mijn uitdaging niet gehaald heb – het moet immers geen verplichting worden. En bovendien keek ik het afgelopen jaar ook een heleboel toffe films die niet op mijn lijstje stonden.

Hoe is de Blindspot Movie Challenge jou vergaan?

Advertenties

3 gedachtes over “Voor het tweede jaar op rij mislukte mijn Blindspot Movie Challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s