Deze boeken doen me verlangen naar 2018

Het leukste aan een nieuw jaar in zicht, is dat het zoveel nieuwe mogelijkheden biedt. Dit geldt voor heel veel verschillende gebieden – werk, reizen, familie, vrienden – maar natuurlijk ook voor boeken. Dit zijn de boeken waar ik het meest naar uitkijk.

A Closed and Common Orbit

Space

In mei verschijnt Only Human van Sylvain Neuvel: het derde deel van de Themis Files. Ik hoop dat er snel een vertaling uitkomt bij Karakter Uitgevers, want ik kan niet wachten om verder te lezen na Slapende Reuzen en Ontwakende Goden.

In juli verschijnt Record of a Spaceborn Few van Becky Chambers, het derde deel in de Wayfarers reeks. Nadat ik genoot van The Long Way to a Small Angry Planet en A Closed and Common Orbit wil ik me graag opnieuw laten onderdompelen in deze wereld vol bijzondere alienrassen.

Van eigen bodem

Heel benieuwd ben ik ook naar Concept M (Aafke Romeijn) dat in april verschijnt. Het boek speelt zich af in het jaar 2020 in een Nederland dat sterk lijkt op het onze. Het hoofdpersonage Hava lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie. Klinkt goed!

Tussen de Sterren

Romantiek

Ik vind het ook heerlijk om mezelf te verliezen in de combinatie van science fiction met romantiek. Daarom ben ik ontzettend benieuwd naar Waarschijnlijk is het liefde van P.Z. Reizin. Het verhaal gaat over Jen, wiens beste vriend een computer is. Aiden de computer heeft berekend dat Jen voor optimaal geluk een man nodig heeft in haar leven en stelt haar voor aan de ideale kandidaat. Als dat niet heerlijk klinkt!

Specialekes

In april verschijnt bij Van Nijgh en Ditmar een beeldroman van Blokken door F. Bordewijk. Een voorbeeld van de vroege dystopia, die ik nog niet gelezen heb. Dus misschien ga ik maar direct voor de beeldroman getekend door Victor Hachmang.

Daarnaast is mijn oog gevallen op Furunkel een gedichtenbundel van Atte Jongstra die ook in april verschijnt. Het is poëzie uit een bijzonder onpoëtisch tijdperk. Ik citeer: ‘Er smeult woede om de achteloosheid waarmee politiek en kapitaal de cultuur de nek omdraaien, er waait een apocalyptische wind uit wisselende richtingen. De prognoses zijn verontrustend, eros is een dampende poel van averechtse lust, utopia een wrak om op te takelen. Kortom: een onweerstaanbare melange.’

Welk boek doet jou uitkijken naar het nieuwe jaar?
Advertenties

7 gedachtes over “Deze boeken doen me verlangen naar 2018

  1. Melissa's Bookworld zegt:

    oehh leuke boekskes allemaal! Mijn wensenlijstje voor 2018 is NU al uit de hand gelopen hahaha! Maar ik kijk onwijs uit naar sowieso al alle YA sci-fi boeken die gaan verschijnen in het Engels. Ik vind het zo tof dat het genre steeds populairder wordt binnen YA-land. Natuurlijk kijk ik dan uit naar Obsidio van Amie & Jay, da’s een van mijn most highly anticipated van 2018

  2. zwartraafje zegt:

    Jij weet er wel altijd knappe covers uit te kiezen hé. :) De eerste boeken die me te binnen schieten na het lezen van jouw vraag zijn het vervolg op Nimmernacht en het nieuwe boek van Anne Bishop dat een spinoff van één van mijn favoriete reeksen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s