December: te druk om te bloggen en te lezen

December was als vanouds een drukke maand. Ik verwaarloosde mijn beide blogs om van kerstfeestje naar kerstfeestje te gaan en sluit vanavond het jaar af bij mijn lieve ouders. Hoera voor familietijd! Welke boeken ik deze maand las en aan mijn collectie toevoegde lees je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 nieuwe boeken & 6 dvd’s

Deze maand mocht ik heel wat recensie-exemplaren in ontvangst nemen. Het appartement (S.L. Grey) en Voor Siri (Judith Newman) kreeg ik van Overamstel Uitgevers. De Gordiaanse Kloof van Manon Spierenburg ontving ik via VBK Uitgevers – waarna ik overigens meteen boek één aanschafte als ebook. De auteur Johan Bakker stuurde me een exemplaar van zijn Enkele reis Mars.

Van Sinterklaas kreeg ik Verdwenen (Haylen Beck) en Elke dag een zoen (Lars van der Werf). Het romantische Weg van jou (N.I. Monteny) won ik bij Kimberley van De Boekentrommel. Het enige boek dat ik van mezelf nog mocht kopen dit jaar was Een jaar later van William R. Forstchen. Ik kan niet wachten om dit vervolg op Een seconde later te lezen.

Ook op het gebied van dvd’s was het een goede maand. Van Sinterklaas kreeg ik Arrival en de Nederlands-Vlaamse serie Als de dijken breken. Mijn kerstpakket bestond uit Generatie B en Tytgat Chocolat. Zelf kocht ik het tweede seizoen van The 4400 en de eerste twee seizoenen van Les Revenants.

Een jaar in de ruimte. Een leven lang astronaut. Scott Kelly.

Ik las 5 boeken

Tussen alle hectiek door las ik zes boeken, waarvan 2 eigen boeken, 3 recensie-exemplaren, 1 ebook en geen enkel bibliotheekboek. De teller ongelezen boeken staat, na opruiming van mijn boekenkast, op 82.

Een jaar in de ruimte – Scott Kelly *
Het appartement – S.L. Grey * (b)
In alle steden – Aukelien Weverling
♥ Voor Siri – Judith Newman *
♥ Weg van jou – N.I. Monteny
♥ NODIG – Joelle Charbonneau

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

In alle steden - Aukelien Weverling

Ik bezocht geen enkel boekig event

Wegens de sneeuw heb ik eigenlijk al mijn geplande literaire evenementen afgezegd. Ik ben niet naar Arnon Grunberg bij La Lettre A geweest en heb ook De Avonden met Sanne Huysmans gemist in Boekhandel Limerick. Volgende maand beter!

Wel had ik al drie kerstfeestjes gehad voor het überhaupt kerst had, kwamen mijn broer en zijn vrouw een lang weekend naar Gent en vierden we kerst en oud & nieuw in Nederland. Oftewel: ik rende alsnog van hot naar her. Vandaar dat het op mijn beide blogs was rustiger was de afgelopen maand.

The 4400 - seizoen 1

Ondertussen op het scherm

Jimi en ik keken afgelopen maand het eerste seizoen van The 4400, waar we ontzettend van genoten. 4400 mensen die de afgelopen jaren vermist werden, keren allemaal op hetzelfde moment terug zonder ook maar een dag ouder te zijn geworden en zonder herinneringen waar ze de afgelopen jaren / maanden hebben doorgebracht. Ondanks de ietwat knullige Special Effects een ontzettend spannende serie.

Ook keken we Arrival via onze beamer en waren we enorm onder de indruk. Ik was meerdere malen tot tranen toe geroerd door deze film over het communiceren met aliens.

Arrival

Bestgelezen blogposts

Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | Voor de tweede maand op rij werd deze blogpost ontzettend vaak gelezen. Is er opeens een nieuwe hype rond de film? Ik heb het even gemist, maar krijg heel de tijd bezoekers naar deze post via Google.

Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Ook deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze serie.

Het ontdekken van nieuwe boeken | Gelukkig wist ook een nieuwe post het tot mijn top drie te schoppen. In deze blogpost leg ik uit hoe ik in contact kom met nieuwe boeken.

Ondertussen op Boekvinder.be

Wegens de kerstdrukte en oververmoeidheid was het deze maand behoorlijk lastig om twee blogs van artikelen te verzien. Op boekvinder.be verschenen slecht een klein aantal artikelen.

06-12: De ontdekking van buitenaards leven is nabij
11-12: Romantische huizenruil verandert in horrorvakantie
14-12: 9x verhalenbundels om te lezen op drukke dagen

Hoe was december voor jou?

The 5th Wave film

Advertenties

7 gedachtes over “December: te druk om te bloggen en te lezen

  1. evitje zegt:

    December was voor mij ook redelijk druk. Toch ik tijd kunnen vinden om nieuwe energie in mijn blog te steken. En die energie komt te zien vanaf vandaag en in januari. Ik heb in januari het nog drukker dan december. Ik heb dan examens. Dus ik heb heel goed vooruit gewerkt zodat ik hopelijk regelmatiger ben op het gebied van uploaden. Zelf heb ik in december 2 of 3 boeken gelezen. En daar ben ik blij mee want ik zat het afgelopen jaar in een leesdip.

  2. zwartraafje zegt:

    Na zo’n drukke maand mag het nieuwe jaar wel heel rustig voor je starten zodat je terug een beetje op adem kan komen. Ik kijk alvast uit naar 20 januari want dan zien we elkaar nog eens in het echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s