Blindspot Movie Challenge 2018

Al twee jaar op rij wist ik niet te slagen in mijn Blindspot Movie Challenge, een uitdaging waarbij je twaalf vergeten films opschrijft om te kijken binnen een jaar. Twaalf films die je dus nog nooit gezien hebt, maar die je volgens jezelf wel gezien zou moeten hebben. Dit jaar besloot ik mijn uitdaging een beetje aan te passen: ik ga voor zes films en zes series omdat mijn seriecollectie het afgelopen jaar behoorlijk is opgelopen.

6 films op mijn lijstje

Allereerst neem ik drie films mee uit mijn Blindspot Movie Challenge van vorig jaar.

under-the-skin  never-let-me-go  The-Matrix

1. Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013); Stiekem vind ik het erg gênant dat ik van deze film enkel de trailer gezien heb.. Ik had het goede voornemen om eerst het boek te lezen van Michael Faber te lezen, maar ik kwam eerlijk gezegd niet door de eerste hoofdstukken heen. Dus wie weet kijk ik – voor één keertje, ik beloof het – gewoon eerst de film ;)

2. Never Let Me Go (Mark Romanek, 2010): Ook dit is een typisch geval van ‘ik wil eerst het boek nog lezen’. Dus ik zet het boek van Kazuo Ishiguro gewoon ook op mijn lijstje voor 2017!

3. The Matrix (The Wachowski Brothers, 1999); Mijn broer is groot fan van The Matrix, maar zelf heb ik het verhaal van Neo nog altijd alleen van horen zeggen.

Pandemic  Chappie  I-origins

Vervolgens voegde ik twee films aan mijn lijstje toe waarvan ik de DVD’s al in huis heb en eentje  waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar ben.

4. Pandemic (John Suits, 2016): Onlangs kocht ik deze film voor slechts 2 euro, een koopje dus. Ik weet enkel dat het verhaal gaat over een uitbrekende ziekte, maar het klinkt tof.

5. Chapppie (Neill Blomkamp, 2015): Van de regisseur Neill Blomkamp zag ik afgelopen jaar Elysium en District 9, twee films die ik allebei verrassend goed vond. Daarom wil ik ook heel graag weten of Chappie net zo’n toffe film is.

6. I Origins (Mike Cahill, 2014): Deze film over moleculaire biologie staat ook op mijn lijstje om te kijken.

Film Pandemic

6 Series op mijn lijstje

Aangezien ik geen Netflix heb, consumeer ik al mijn series via televisie of dvd. Ik ben vaak in de bibliotheek te vinden, maar heb ook een verslaving ontwikkeld wat betreft dvd´s aanschaffen. Deze series uit eigen collectie hoop ik dit jaar te zien.

Generatie-B  Als-de-dijken-breken  Les-revenants

1. Generatie B: Deze serie is gebaseerd op het boek Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij van Joost Vandecasteele, één van mijn favoriete Vlaamse schrijvers. Op televisie zag ik de reeks, maar op de een of andere domme manier miste ik de laatste aflevering. Gelukkig kreeg ik de dvd-box in mijn kerstpakket. Nu ben ik van plan om de hele serie te kijken in 2018.

2. Als de dijken breken: Deze serie mistte ik compleet op televisie, terwijl de premisse – het verhaal gaat over een hedendaagse watersnoodramp waardoor het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan – me enorm aanspreekt. Gelukkig wist de Sint raadt en gaf hij me de dvdbox. Ik kan niet wachten.

3. Les Revenants: Aan het shoppen voor kerstcadeautjes besloot ik ook iets voor mezelf te kopen: de dvd-box met twee seizoen van Les Revenants. Ik heb ooit een aantal afleveringen van deze Franse topper gezien, maar nooit alles. Daar kan nu verandering in komen!

Extant-S1  The-4400-s2  the-100-s2

4. Extant: In Extant keert astronaut Molly Woods terug van een solomissie van dertien maanden in de ruimte en ze is niet alleen. Tijdens haar ruimtereis is ze op onverklaarbare manier zwanger geworden.  Wanneer er meer duidelijk wordt over de dertien maanden die ze in de ruimte heeft doorgebracht blijkt dat één gewaagde missie in staat is om de gehele menselijke geschiedenis te veranderen.

5. The 4400, seizoen 2: Aan het einde van 2017 keken Jimi en ik het eerste seizoen van The 4400, een toffe serie over 4400 vermiste mensen die opeens allemaal tegelijk terugkeren. Hoewel de Special Effects soms wat knullig waren, was het verhaal zo spannend dat het ons niet kon deren. Ondertussen zijn we begonnen aan seizoen twee en het is nog net zo spannend en mysterieus.

6. The 100, seizoen 2: Van The 100 heb ik enkel het eerste seizoen gezien, maar onlangs kocht ik ook seizoen twee. Aangezien Jimi hier nog niets van heeft gezien, verwacht ik dat we dit jaar samen vanaf het begin zullen gaan kijken.

Welke films en series wil jij absoluut kijken dit jaar?

Blindspot Movie Challenge 2018: Series

Advertenties

15 gedachtes over “Blindspot Movie Challenge 2018

 1. Evi zegt:

  The 100 wil ik ook nog heel graag zien. Dit is ook omdat vrienden van mij constant zeggen dat ik hem zeker eens moet kijken. Ik ben er zelf gewoon nog niet aan toegekomen. Voor de rest staat er in deze lijst niet direct iets wat ik ook direct zou willen kijken. Toch snap ik je wanneer je het hebt over ik wil eerst het boek lezen en dan de film kijken. Dat heeft er voor gezorgd dat ik zelf heel veel films nog niet gezien heb omdat ik heb boek nog wil lezen.

 2. Evelyne zegt:

  I origins is jammer genoeg nooit op dvd verschenen bij ons (ik zoek er al jaren naar om hem voor de bib aan te kopen). Hij is wel al 2x uitgezonden op CAZ, misschien zenden ze hem er binnenkort nog eens uit, kan je meteen kijken. :)

  • Marcia zegt:

   Oei ik moet dus de tv-gids in de gaten gaan houden! Ik denk dat ik ook kennisgemaakt heb met deze film doordat ik ooit eens een trailer op tv zag – en vervolgens zo dom was om de film niet op te nemen :p

 3. Nancy zegt:

  Ik ben ook wel benieuwd naar Pandemic (gebaseerd op het gezelschapsspel?) en I Origins.
  Ik moet beginnen aan seizoen 4 van The 100 en ook Orphan Black seizoen 3 wil ik verder bekijken. Ook Rebound seizoen 2 staat nog op mijn te bekijken lijst.
  Ik moet de nieuwe Star Wars-film (The Last Jedi) dit jaar nog bekijken.
  Momenteel ben ik bezig met The Magicians seizoen 1. Het boek trok me nooit aan, maar de serie wel.

  • Marcia zegt:

   Ik wil Pandemic zo graag eens spelen!! Ik denk overigens niet dat de film er iets mee te maken heeft, al zou dat wel een coole gedachte zijn: van bordspel tot blockbuster :D

 4. Karlijn zegt:

  Als je niet door de eerste hoofdstukken van Under the Skin kwam, dan heb ik weinig goed nieuws over de film voor je, want die is redelijk traag/langzaam/vaag en het duurt erg lang voordat het op gang komt (en zelf daar kun je vraagtekens bij zetten of er überhaupt een beetje voortgang in zit).

  • Marcia zegt:

   Vorige keer dat ik aan het boek begon, was ik wel juist met vrienden onderweg naar Londen. Dus ik wijt het feit dat ik er niet doorheen kwam vooral aan de onrustige treinreis XD ik hoop dat een tweede poging beter zal gaan haha!

 5. zwartraafje zegt:

  De nieuwe Star Wars staat nog steeds op ons lijstje. Eerst was manlief zien, nu ben ik al een hele poos ziek én tja, de andere filmgangers gaan het natuurlijk niet fijn vinden wanneer er een zeehondje door de special effects heen aan het hoesten is. De tweede Fantastic Beasts film ben ik zelf ook heel nieuwsgierig naar. Oh en naar het schijnt is er ook een nieuwe opkomst van Guardians of the Galaxy. Die wil ik ook wel zien.

  • Marcia zegt:

   Ik heb denk ik ooit de eerste twee afleveringen van les revenants gezien en toen vond ik dat heel goed – geen idee alleen waarom ik de rest dan niet gekeken heb haha XD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s