De spanning stijgt in het tweede seizoen van The 4400

Nadat Jimi en ik afgelopen december genoten van het eerste seizoen van The 4400 vond we het deze maand hoog tijd om direct aan seizoen twee te beginnen. En dat was een goede keuze. Het verhaal waarin 4400 vermiste mensen allemaal tegelijk terugkeren naar aarde – sommige van hen met speciale krachten – is nog net zo spannend als eerst, misschien zelfs spannender. Ik ben fan!

Let op! Als je het eerste seizoen van The 4400 nog niet gezien hebt, kan onderstaande recensie spoilers bevatten. Over seizoen twee zelf spoiler ik natuurlijk niet.

the-4400-still

De cast van The 4400. © Renegade 83, American Zoetropem CBS Paramount Network Television, Viacom Productions, 4400 Productions & Sky Television.

Wanneer een grote komeet richting aarde raast, blijft de verwachte impact uit. In plaats van een catastrofale gebeurtenis keren duizenden verdwenen mensen terug, zonder ook maar een herinnering van wat er hun de afgelopen weken, maanden of zelfs jaren overkomen is. Een luguber detail: niemand van hen is ook maar een dag ouder geworden sinds het moment dat ze verdwenen en sommigen van hen ontwikkelden een bijzondere gave.

De Amerikaanse overheid moet de 4400 repatrianten helpen hun leven opnieuw op te bouwen. De agenten Tom Baldwin en Diana Skoury van het National Threat Assessment Center (NTAC) staan nauw in contact met de 4400 en hebben in het eerste seizoen al de nodige moeilijke situaties overwonnen. In seizoen 2 van The 4400 is de strijd tussen de 4400 en de ‘normale mens’ nog altijd in volle gang, terwijl de repatrianten inmiddels al een jaar terug zijn op aarde. Tom Baldwin is na een periode van intensieve medische observatie weer terug op kantoor, al wordt hij voorlopig achter zijn bureau gehouden. Diana doet er alles aan haar vaste partner terug te krijgen, terwijl ze ondertussen bezig is om Maia (het meisje met visioenen van de toekomst) officieel te adopteren. Richard, Lily en hun baby zijn nog steeds op de vlucht voor Jordan Callier, die zelf overigens in het 4400 centrum bezig is om Shawn op te leiden tot zijn rechterhand.

The 4400 is in het tweede seizoen nog net zo spannend als eerst. Je volgt de vertrouwde personages op de voet, terwijl nog altijd iedere aflevering nieuwe mensen van de 4400 en hun gaven geïntroduceerd worden. Op deze manier heb je enerzijds te maken met een aantal doorlopende verhaallijnen rondom NTAC, het 4400 centrum en de vlucht van Richard, Lily en baby Isabelle. Anderzijds worden de agenten van NTAC iedere aflevering geconfronteerd met andere repatrianten, waardoor het verhaal nooit saai wordt.

Het plot is bovendien allesbehalve voorspelbaar. In het tweede seizoen van The 4400 gebeuren een aantal dingen die ik absoluut nooit voor mogelijk had gehouden – en waardoor ik na iedere aflevering direct benieuwd was naar de volgende. Ook het einde van het seizoen heeft een enorme klapper, die mij direct naar het blauwe mannetje liet surfen om de vervolgreeks aan te schaffen. Want dit zag ik absoluut niet aankomen!

Waar ik in het eerste seizoen me soms wat stoorde aan de ietwat knullige Special Effects, is het me in deze 13 afleveringen totaal niet opgevallen. Ofwel zijn de effecten beter geworden, ofwel is het verhaal zo spannend dat ik er niet meer op let.

The 4400 is zo’n reeks die naast een interessante premisse – 4400 verdwenen mensen keren tegelijkertijd terug op aarde, sommigen van hen met een speciale gave – iedere aflevering opnieuw weet te knallen. Het plot is ontzettend onvoorspelbaar, maar achteraf passen de puzzelstukjes perfect in elkaar. De verschillende verhaallijnen rond politieagenten Tom en Diana, luchtmacht piloot Richard Tyler die de kwetsbare Lily Moore onder zijn hoede neemt, de zesjarige Maia die de toekomst kan voorspellen, Shawn (de neef van politieagent Tom) die drie jaar geleden verdween en Kyle (de zoon van politieagent Tom) laten je meevoelen met de personages en hun emoties, terwijl je ook iedere aflevering nieuwe repatrianten en hun gaves ontdekt. Ik krijg hier voorlopig geen genoeg van!

The 4400 seizoen 2

Titel: The 4400 | Seizoen: 2| Acteurs: Jacqueline McKenzieJoel GretschPatrick John Flueger | Jaar: 2004 – 2007 | Beoordeling: ★★★★☆

Advertenties

2 gedachtes over “De spanning stijgt in het tweede seizoen van The 4400

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s