Maart: Een workshop BookTube, live op radio MNM en een interview in De Morgen

Maart was een bijzonder goede maand voor mij. Niet alleen kreeg mijn literaire boekenblog boekvinder.be de titel ‘Hebban boekenblog van het jaar 2018’, ook werd ik geïnterviewd door Tom De Cock op radio MNM, verscheen er een artikel over mijn boekenkast in De Morgen en gaf ik een workshop BookTube op de slotdag van de Inktvinger. Ik las daarnaast nog eens acht boeken en voegde er tien aan mijn collectie toe.

Boekenkraam aankopen

10 nieuwe boeken in mijn kast (oeps!)

Van VBK Uitgevers ontving ik een recensie-exemplaar van Een rimpel in de tijd (Madeleine L’Engle). Ik vond het een heel schattig jeugdboek, maar van een fantasy-klassieker als deze had ik stiekem toch iets meer verwacht.

Omdat ik tijdens de boekenweek door griep geveld werd, besloot ik de website Boekenkraam eens uit te testen. Voor €34,96 scoorde ik De acht bergen (Paolo Cognetti), En we noemen hem (Marjolijn van Heemstra), De Kooi (Josh Malerman) en Liever geen applaus voor ik leef (Sander van Leeuwen).

Van mijn moeder kreeg ik het boek Panty (Mijke Pol) dat ze goedkoop in de Action scoorde en dat zich afspeelt op de redactie van een tv-programma. Voor een leesclub op Hebban ontving ik Na Mattias (Peter Zantingh) en het ebook Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (Arjen Van Veelen). Voor de opnames van een podcast op de Dag van het Fantastische Boek kreeg ik Fahrenheit 451 van Ray Bradbury toegestuurd. Tegen het einde van de maand ontving ik nog een recensie-exemplaar van VBK Uitgevers: Waarschijnlijk is het liefde (P.Z. Reizin).

Gelezen in maart

Ik las 8 boeken

Ik las deze maand 2 recensie-exemplaren en 6 eigen boeken, waarvan 1 ebook. De teller ongelezen boeken staat op 79.

♥ The Hate U Give – Angie Thomas
Verdwaaltijd – Kathy Mathys (b)
Stof & Schitteringen – Kelly van der Laan *
♥ Een rimpel in de tijd – Madeleine L’Engle*
♥ Stille grond – Sanneke van Hassel
♥ Maan en zon – Stefan Brijs
♥ The Strain – Guillermo Del Toro
♥ En we noemen hem – Marjolijn van Heemstra

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Hebban Boekenblog van het jaar 2018

Boekvinder.be: Hebban Boekenblog van het jaar

Helaas moest ik wegens griep de bijeenkomst van Dear Book Nerd Book Club afzeggen, waarin The Hate U Give werd besproken. Datzelfde weekend moest ik ook een brunch en filmdate met vriendinnen afzeggen wegens de hardnekkige koorts. Gelukkig was er tijdens dit koortsige weekend ook een lichtpuntje: mijn website Boekvinder.be werd ‘Hebban boekenblog van het jaar 2018’. Een groot compliment! Naast de lovende woorden van de Hebban Crew kreeg ik ook nog eens een taart opgestuurd. En die was heerlijk.

Kaartje

Van Nancy kreeg ik dit vrolijke kaartje en deze mega toffe magneet als felicitatie. Al is Nancy stiekem meer fan van Oog op de Toekomst dan van Boekvinder.

In het begin van de maand kwam Nancy overigens langs met overheerlijke chocoladetaart. Ze bewonderde mijn boekenkast, we kletsten over boeken (logisch!), we keken naar de finale van Wie is de mol?, speelden bordspellen en lieten Jimi voor ons koken (wat hij heerlijk deed). Het was heel gezellig!

Op de slotdag van De Inktvinger, op donderdag 15 maart, gaf ik een workshop BookTube en diezelfde donderdag was ik op radio MNM te horen, waar ik in Planeet De Cock vertelde over mijn beide boekenblogs.

Van 23 maart tot en met 25 maart kwamen mijn ouders een weekendje naar België. Ik had ze sinds 1 januari niet meer gezien, dus was erg blij om ze te knuffelen en bij te praten. Een dag bleven we in Gent en de andere dag brachten we een gezellig bezoekje aan Antwerpen.

Op woensdag 28 maart verscheen er een interview met mij in De Morgen. Eerder deze maand was ik hiervoor geïnterviewd en kwam er een fotograaf bij mij thuis langs.

Wonen in de Boeken - De Morgen

Ondertussen op het scherm

Deze maand keken Jimi en ik naar de ontknoping van Wie is de mol? en voor het eerst in de geschiedenis – of in hoe ver ik me kan herinneren – had ik het juist wie de mol was. Verder keken we seizoen 3 van The 4400 en begonnen we aan het vierde seizoen.

In het weekend van 17 maart was ik alleen thuis en bingwatchte ik een groot deel van mijn dvd-box van Tytgat Chocolat. Daarna ben ik alleen wel vergeten om de rest te kijken. Op televisie kijk en keek ik naar TaboeDown the RoadBlind Getrouwd, Temptation Island, Flikken Maastricht en De Mol. Ik kijk echt te veel programma’s de laatste tijd..

Bestgelezen blogposts

♥ Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | Voor de vijfde maand op rij is dit mijn bestgelezen artikel. Blijkbaar blijft deze film populair, ondanks het feit dat ik hem persoonlijk helemaal niet goed vond.

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Ook deze oude blogpost blijft het goed doen bij mijn bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige fan van deze geweldige serie.

♥ Cyberboy: Waarin verschillen mens en robot van elkaar? | Ook deze oude recensie bleek afgelopen maand ongekend populair.

Het boek Joan

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook deze maand schreef ik artikelen voor mijn andere blog, boekvinder.be. Wegens onvoorziene drukte op mijn werk én de vele volgeplande weekends waren het er, net als op Oog op de Toekomst, een bescheiden aantal:

01/03: In februari las ik deze 10 boeken
04/03: Wederzijdse chantage in een tragikomisch verhaal
06/03: Vrouwen komen in opstand in deze dystopie
08/03: 9 boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol
08/03: Win: Het boek Joan van Lidia Yuknavitch!
12/03: Hoe de dood onverwacht kan toeslaan
13/03: Van boek tot film: Een man die Ove heet
15/03: Waarom ik literaire initiatieven zoals de Inktaap belangrijk vind
18/03: Een allesverwoestend virus treft Zuid-Afrika
19/03: Ondanks de kou haalde ik een voorraadje boeken uit de bib
27/03: Dwalen en verdwalen als bespiegeling van het leven

Hoe was de maand maart voor jou?

Advertenties

10 gedachtes over “Maart: Een workshop BookTube, live op radio MNM en een interview in De Morgen

 1. Nancy zegt:

  Tja, ik kan er echt niet aan doen dat ik deze boekenblog veel leuker vind dan Boekvinder. Deze past meer bij mijn eigen boekensmaak ;-)
  Maar ik volg ze natuurlijk beide!
  Oh, ik heb je gemist in De Morgen. Ik ga zo dadelijk het artikel nog eens opsnorren in mijn bibliotheek en grondig lezen.

 2. zwartraafje zegt:

  Net als Nancy volg ik allebei je blogs maar als ik heel eerlijk ben is dit ook mijn grote favoriet. Al heeft dat waarschijnlijk ook wel te maken met dat ik je hier leerde kennen en je al van in het begin volg. Ik hoorde van Nancy al dat jullie een leuk afspraakje hadden én mocht mee op zoek gaan naar een leuk kaartje. Zo tof dat we elkaar eind deze maand nog eens in het echt zien. Wel een beetje jammer dat ik zowel dat stukje in de krant als het interview op de radio gemist heb. Zou je die laatste nog ergens kunnen beluisteren? Oh en trouwens … je missie is geslaagd hoor. Toch wanneer het je bedoeling was om de rollen een keer om te draaien en mij zin/honger te laten krijgen terwijl ik je blog bezoek. ;)

  • Marcia zegt:

   Als het goed is kan je het stukje op de radio terugluisteren in deze blogpost :) Gewoon op play drukken in het soundcloud stukje!
   Kom je naar het Clavis Book Café??? Dan kan ik je eindelijk weer knuffelen :D :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s