Ik kocht een stapeltje Science Fiction dvd’s op de rommelmarkt

Afgelopen weekend was er een grote rommelmarkt rondom de Lange Violettestraat in Gent. Veel mensen verkochten kleding, huisraad, boeken en speelgoed. Ook kraampjes met vinyl waren er in overvloed – dus Jimi genoot met volle teugen. Op een gegeven moment vond ik een kraam vol dvd’s aan 1 euro per stuk en daar heb ik een voorraadje science fiction films ingeslagen.

28 Days Later28 days later (Danny Boyle, 2002) | Dag 1: Blootstelling. Dag 3: Infectie. Dag 8: Epidemie. Dag 15: Evacuatie. Dag 20: Verwoesting. Na 28 dagen word je wakker in heen ziekenhuis en zijn er geen mensen meer.

In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk en alles verwoestend virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan door een druppel bloed worden overgedragen. De geïnfecteerden raken in een permanente staat van dodelijk haat. Het handjevol mensen dat nog niet met het virus in aanraking is gekomen, doet een poging te overleven. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze bekende science fiction film!

Tomorrow when the war began

Tomorrow when the war began (Stuart Beattie, 2010) | Acht studenten reizen voor enkele dagen naar een afgelegen gebied en gaan kamperen midden in de Australische natuur. Als tijdens een nacht gevechtsvliegtuigen agressief over hen heen vliegen, beseffen ze nog niet dat hun leven voor altijd is veranderd. Als ze terugkeren en merken dat hun huizen verlaten zijn, dringt het tot ze door dat er zonder enig signaal vooraf een oorlog is uitgebroken.

Deze film is gebaseerd op de boekenserie van John Marsden. Hoewel ik de boeken nog niet gelezen heb, kon ik de film natuurlijk niet laten liggen voor die ene euro. Nu hopen dat ik de boeken ook nog eens voor een prikje op de kop kan tikken.

War of the Worlds

War of the Worlds (Steven Spielberg, 2005) | Ray Ferrier (Tom Cruise) probeert zijn gezin in veiligheid te brengen, terwijl hij een allesvernietigend buitenaards leger van dodelijke Tripods ontvlucht.

Hoe meer films van Steven Spielberg in mijn collectie hoe beter natuurlijk! En dit is ook nog eens een verfilming van een boek van H.G. Wells, een geweldige auteur.

The Thirteenth Floor

The Thirteenth Floor (Josef Rusnak, 1999) | Op de dertiende verdieping van een groot gebouw werken Douglas en Hannon aan een technologisch hoogstandje: de creatie van een virtuele wereld – het Los Angeles van het jaar 1937.

Als Douglas op een ochtend wakker wordt in een bebloed shirt en in zijn appartement Hannon vermoord aantreft, rijst de vraag wie het gedaan heeft. Was hij het zelf of is het een complot? En wie is die mysterieuze, maar beeldschone, vrouw die ineens opduikt? Om achter de waarheid te komen zal Douglas de virtuele wereld die hij zelf heeft gecreëerd moeten binnentreden.

2012 Ice Age

2012: Ice Age (Travis Fort, 2011) | In IJsland vind een enorme vulkaanuitbarsting plaats. Het gevolg daarvan is dat een gigantische gletsjer met grote snelheid richting het noorden van de Verenigde Staten drijft. New York verandert in korte tijd in een grote ijsvlakte. Bill en Teri Hart zetten alles op alles om samen met hun kinderen de stad te verlaten.

Het hoesje van deze dvd deed me denken aan Snowpiercer en dat was eigenlijk al voldoende om de film aan te schaffen.

Category 6

Category 6: Day of Destruction (Dick Lowry, 2004) | Drie wervelstormen trekken een spoor van verwoesting door Las Vegas. Het noordoosten van de Verenigde Staten zucht onder een hittegolf die zijn weerga niet kent. Stormen razen door het zuiden. Bliksemflitsen verlichten de hemel en overal breken braden uit.

Amy Harking is een beginnende anchorwoman uit CHicago die hoop op haar grote doorbraak. Ze is als de dood voor deze natuurrampen, en nog meer voor de onvermijdelijke gevolgen: stroomuitval in het hele land en steeds minder capaciteit om de boel te herstellen. Overbelasting van het resterende stroomnet zou het hele land kunnen lamleggen. De hele bevolking zou dan in het donker zitten, afgesloten van de rest van de wereld.

Heb jij één van deze films al gezien?

Rommelmarkt Haul

Advertenties

11 gedachtes over “Ik kocht een stapeltje Science Fiction dvd’s op de rommelmarkt

 1. Annemieke zegt:

  Ik vind het mooi hoe je de dvd’s op de foto zet. :) En daar kan je dus nog wel eens wat dvd’s voor kopen aan een euro per stuk. Hopelijk zijn ze ook leuk. Ik ben nog altijd benieuwd naar war of the worlds maar ik heb zoveel moeite met tom cruise haha.

  • Marcia zegt:

   Haha ja je hebt nog van die rare mensen zoals ik die geen netflix hebben :p dus die moeten dan hun toevlucht zoeken op de rommelmarkt waar je, als je gelukt hebt, nog van die schijfjes van vroeger vindt ;)

 2. Evelyne zegt:

  “The War of the Worlds” is echt een Tom Cruise vehikel. De film is nog ok, maar die Tom he… De eerdere verfilming uit 1953 vond ik een pak beter, ondanks de knullige effecten.

  En “28 days later” is een schitterende film! Zowat de eerste keer dat er “snelle” zombies getoond werden denk ik. Ik zat toen te huiveren in de cinema. :)

 3. Daenelia zegt:

  28 days later en 28 weeks later zijn best leuk, als je van het horror element houdt. War of the Worlds vond ik niks, die dvd hebben we snel weggegeven. ‘Morgen toen de oorlog begon’ is een van mijn favo jeugdboeken (voor de term YA werd rondgeslingerd). Die film zou ik nog wel eens willen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s