The 100: 100 jeugdcriminelen op aarde

De afgelopen twee weken heb ik het complete eerste seizoen van The 100 gekeken – het zou nog sneller zijn gegaan als ik niet ook af en toe aan mn scriptie had gewerkt ;) Wat een super verslavende serie is dit zeg!

Titel: The 100
Acteurs: Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Marie Avegeropoulos, Devon Bostick, Christopher Larkin.
Jaar: 2014 – nu
Gebaseerd op: The 100 door Kass Morgan

Beoordeling: ★★★★★

Set 97 years after a nuclear war has destroyed civilization, when a spaceship housing humanity’s lone survivors sends 100 juvenile delinquents back to Earth in hopes of possibly re-populating the planet.

In The 100 worden 100 gevangenen vanuit een ruimteschip (the Ark) naar de aarde gestuurd om te onderzoeken of de aarde inmiddels, 97 jaar na een nucleaire oorlog, weer bewoonbaar is voor de mensheid. Wat ik vooral tof vind aan deze serie is dat je zowel de mensen op de grond volgt, als de mensen die nog in de Ark wonen. Op deze manier leer je verschillende kanten van het verhaal kennen en begrijp je beter waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.

De 100 moeten niet alleen zien te overleven op aarde, maar ook met elkaar. En aangezien de 100 gevangenen allemaal jongeren zijn – tot dit moment werden gevangenen namelijk op hun 18e geëxecuteerd – wordt het op aarde een grote chaos. Er zijn geen regels en er is totale anarchie.. Deze onderlinge spanningen deden me toch wel een beetje denken aan Lord of the Flies, al is de gemiddelde leeftijd hier wel wat hoger. En dat is te merken – naast spanning en actie speelt ook romantiek een grote rol. Zet een groep tieners bij elkaar en je weet dat zoiets gaat gebeuren ;)

Niet alleen zijn er veel verschillende toffe personages, het is ook heel erg goed geacteerd. Hierdoor kan je je goed inleven in het verhaal. Bovendien is het plot van The 100 zeer onvoorspelbaar en volgen gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op, waardoor ik altijd op het puntje van mn stoel zit..

Maar eerlijk gezegd vind ik het soms ook wel een klein beetje té spannend. Ik kan zelf The 100 echt niet kijken voor het slapen gaan (maar ik moet toegeven dat ik ook echt wel een watje ben..) Het is niet dat ik de serie echt eng vind, maar soms toch wel wat gruwelijk en geweldadig; iets wat bij mij grote invloed kan hebben op mijn dromen.

Maar ondanks dat ik het soms een beetje spannend vind, ben ik groot fan van deze serie! Ik kan niet wachten om verder te kijken met seizoen twee. En ik ben super blij dat een derde seizoen in de maak is. Bovendien heb ik ook meteen het boek The 100 van Kass Morgan, waarop deze serie gebaseerd is, op mijn TBR lijstje gezet. Fangirl-alert!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s