Boek: The Selection – Kiera Cass (The Selection #1)

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen.

Titel: The Selection
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆ 

“For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.
But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.
Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself–and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.”

Zelf kocht ik The Selection in 2013 zonder het lezen van de achterkant, de mooie cover was voor mij voldoende.  Een boekenbon van the American Bookcenter (mijn favoriete boekwinkel in Amsterdam!) gaf mij de gelegenheid om meteen deel één en twee in huis te halen – en achter elkaar te verslinden..

Ik heb The Selection, het verhaal van America Singer die geselecteerd wordt om te strijden voor het hart van Prins Maxon, met veel plezier gelezen. Tijdens het lezen moest ik vaak denken aan het televisieprogramma The Bachelor, wat ik stiekem erg leuk vind om naar te kijken (Ik geef het toe: zo’n beetje alle datingshows op televisie horen tot mijn guilty pleasures..)

The-Selection-1

In The Selection staat de liefde centraal. Zelf vind ik het heel fijn dat de liefde tussen America en Maxon langzaam opbloeit en dat ze de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Ik denk dat dit een realistische weergave is van de liefde – iets wat we niet altijd in Young Adult boeken terugvinden. Ik vind dat de gevoelens van America sowieso heel echt overkomen, je voelt echt met haar mee omdat ze haar jeugdliefde Aspen achter heeft moeten laten. Maar ik moet wel zeggen dat ik het verschrikkelijk vind dat ook in dit boek weer een love triangle centraal staat..

Het boek is bovendien erg goed geschreven, waardoor je het het liefst aan één stuk door uitleest. The Selection is echt te omschrijven als een page turner! Helaas heb ik wel het gevoel dat de world building niet echt toereikend is – ik zou zoveel meer willen weten over het land Illéa en de verschillende groepen waarin de bevolking verdeeld is.

Al met al leest The Selection meer als een liefdesverhaal in plaats van een dystopisch verhaal. De schrijfstijl en de realistische personages maken het boek een echte pageturner. Een aanrader voor als je in de mood bent voor een zwijmelverhaal!

De-Selectie
De Selectie verscheen ook in het Nederlands.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s