Boek: Eve – Anna Carey (Eve #1)

Titel: Eve
Auteur: Anna Carey
Serie: Eve
Jaar van verschijnen: 2011

Beoordeling: ★★★★☆

“Sixteen years after a deadly virus wiped out most of Earth’s population, the world is a perilous place. Eighteen-year-old Eve has never been beyond the heavily guarded perimeter of her school, where she and two hundred other orphaned girls have been promised a future as the teachers and artists of the New America. But the night before graduation, Eve learns the shocking truth about her school’s real purpose and the horrifying fate that awaits her.

Fleeing the only home she’s ever known, Eve sets off on a long, treacherous journey, searching for a place she can survive. Along the way she encounters Arden, her former rival from school, and Caleb, a rough, rebellious boy living in the wild. Separated from men her whole life, Eve has been taught to fear them, but Caleb slowly wins her trust… and her heart. He promises to protect her, but when soldiers begin hunting them, Eve must choose between true love and her life. .”

Een paar maanden geleden kocht ik Eve bij Awesomebooks. Nu ik onlangs ook het vervolg kocht bij deze website werd het hoog tijd me aan deze trilogie te wagen.

Als je begint met lezen lijkt het hoofdpersonage Eve te perfect. Ze is de beste leerlinge van haar jaar, het lievelingetje van de leraressen en ze is overal goed in. Ik ben zelf een beetje allergisch voor zulke perfecte personages, maar gelukkig blijkt algauw dat dit helemaal niet het geval is – hoewel ze veel wijsheid uit boeken heeft, kan Eve zich niet alleen redden in de wildernis. Hier krijgt ze echter hulp uit onverwachte hoek..

Het verhaal van Eve deed me sterk denken aan The Handmaid’s Tale. Het boek begon echter ook met een quote uit deze klassieker, dus ik neem aan dat de schrijfster geïnspireerd werd door het boek van Margaret Atwood. Toch weet ze het verhaal een originele wending te geven, voornamelijk door de manier waarop meisjes geleerd wordt om mannen te haten. Ze hebben hier zelfs een speciaal vak voor op school, namelijk de ‘Dangers of Boys and Men class’.

Eve kent bovendien een heleboel verwijzingen naar klassieke literatuur, bijvoorbeeld naar Anna Karenina, The Great Gatsby en Lord of the Flies. Deze intertekstualiteit vond ik erg leuk – en zeker ook de manier waarop de leraressen van Eve hier lessen uit weten te trekken over de slechtheid van mannen in het algemeen.

Wat ik daarnaast heel leuk vond aan Eve is het feit dat er twee heel verschillende vrouwelijke personages de hoofdrol spelen. Eve en Arden zijn letterlijk elkaars tegenpolen die elkaar steeds beter leren begrijpen en naar elkaar toe groeien. Vriendschap speelt dan ook een belangrijke rol in dit boek.

Daarnaast is er aandacht voor romantiek. Ik moet zeggen dat de liefde tussen Eve en haar love interest naar mijn mening wel een beetje insta love was – het is liefde op het eerste gezicht. En waarom ze elkaar zo leuk vinden blijft voor mij wel wat onduidelijk. Maar hoe die liefde tussen hun dan langzaam opbloeit vind ik persoonlijk wel mooi omschreven.Het is een romantisch verhaal, maar zonder al te veel onnodig gezwijmel.

Al met al was ik aangenaam verrast door Eve. Het boek draait niet alleen rond vriendschap en romantiek, maar kent ook veel actie en onverwachte plotwendingen. Ik vond het een zeer tof en origineel verhaal – met een heel onverwacht einde. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het vervolg Once.

Advertenties

2 gedachtes over “Boek: Eve – Anna Carey (Eve #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s