Boek: Slated – Teri Terry (Slated #1)

Titel: Slated
Auteur: Teri Terry
Serie: Slated
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆

“Kyla’s memory has been erased,
her personality wiped blank,
her memories lost for ever.

She’s been Slated.

The government claims she was a terrorist and that they are giving her a second chance – as long as she plays by their rules. But echoes of the past whisper in Kyla’s mind. Someone is lying to her, and nothing is as it seems. Who can she trust in her search for the truth?

Slated stond al een lange tijd op mijn to be read lijstje, dus toen ik dit boek voor slechts €3,67 vond bij Awesomebooks belandde hij meteen in mijn digitale winkelmandje. Het boek heeft een zeer interessante premisse: Kyla’s geheugen is gewist, omdat ze een crimineel was. Wat ze precies gedaan heeft? Kyla weet het niet – ze weet niets meer van de wereld, zelfs niet hoe je een autodeur opent – en als lezer heb je ook geen idee.

De wereld van Slated vond ik heelinteressant. Het idee dat men criminelen niet opsluit of doodt, maar een nieuwe kans geeft door hun geheugen te wissen heeft me zeer geïntrigeerd. Mag je dit mensen aandoen? En wie zijn we zonder onze herinneringen? Dit thema zet je bovendien aan het denken over een meer ethische kwestie: is de mens van nature goed of slecht? (Een gelijkaardig thema zagen we ook in The Killables van Gemma Malley, maar dan op een heel andere manier uitgewerkt..)

De Slateds, mensen zoals Kyla waarvan het geheugen gewist is, dragen allemaal een Levo rond hun pols. Dit is een apparaatje die de emoties van de personages meet.  Als je te boos / verdrietig / agressief bent dalen je ‘levels’ en ga je knock out. Een lage score op je Levo kan zelfs de dood tot gevolg hebben.. Ik vind dit een zeer originele insteek; in Slated worden personages dus gecontroleerd door middel van hun emoties. Dat ben ik nog nooit eerder tegengekomen in een boek!

Niet alleen de wereld van Slated en haar technische snufjes wisten me te intrigeren, ook de personages zijn erg interessant. Vooral de relatie tussen de ‘ouders’ van Kyla hield me van begin tot eind in de greep. Staan haar ouders wel 100% aan de kant van de regering? En hebben vader en moeder wel dezelfde visie op het leven? Helaas word dit mysterie niet opgelost in dit boek, maar hopelijk krijgen we hier in de vervolgdelen meer informatie over! Op het vlak van de personages moet ik echter wel zeggen dat ik de romantiek niet zo goed uitgewerkt vond. De relatie tussen Kyla en haar love interest kwam niet echt over bij mij als lezer. Wat vinden ze nu eigenlijk zo leuk aan elkaar?

Slated is een goed geschreven verhaal; je vliegt door de pagina’s heen. Toch heb ik dit boek ‘slechts’ drie sterren gegeven en dit heeft vooral te maken met het feit dat het verhaal me halverwege het boek toch een beetje ging tegenstaan. De vaart was eruit en ik vroeg me af wanneer er nu eindelijk eens iets ging gebeuren.. Het complete boek voelt een beetje aan als een inleiding – aan het einde weten we nog steeds bijna niets over Kyla en haar afkomst. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar de rest van de serie, ik hoop alleen dat de vervolgdelen iets meer actie bevatten!

Advertenties

4 gedachtes over “Boek: Slated – Teri Terry (Slated #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s