Under the Dome: gevangen onder een koepel

Op aanraden van velen ben ik eindelijk begonnen aan de serie Under the Dome. Eigenlijk wilde ik eerst het boek van Stephen King lezen waarop deze serie gebaseerd is, maar stiekem werd ik wel een beetje afgeschrikt door het enorme aantal pagina’s.. Ondertussen namen de lovende recensies van Under the Dome alsmaar toe. Uiteindelijk ben ik dan toch overstag gegaan: ik keek het eerste seizoen!

Titel: Under the Dome
Acteurs: Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Colin Ford, Dean Norris, Mackenzie Lintz
Jaar: 2013-2015

Beoordeling: ★★★★

An invisible and mysterious force field descends upon a small fictional town of Chester’s Mill, Maine, USA, trapping residents inside, cut off from the rest of civilization. The trapped townsfolk must discover the secrets and purpose of the “dome” and its origins, while coming to learn more than they ever knew about each other.

Under The Dome wordt gekenmerkt door een zeer interessant verhaal. Het stadje Chester´s Mill, dat in alle opzichten weinig bijzonder is, wordt van de één op de andere dag opeens omkoepeld door een enorme onzichtbare Dome. De inwoners kunnen nergens naartoe, niemand kan de koepel nog in of uit. Ik las onlangs een aantal boeken die zich afspelen onder een koepel en dit thema spreekt me erg aan.

In de televisieserie Under the Dome wordt er heel origineel omgegaan met het concept van de koepel. Allereerst verschijnt de koepel uit het niets en is er niemand die weet hoe en waarom deze koepel tot stand kwam. Bovendien is er geen ontsnappen aan deze onzichtbare koepel en is er geen enkel contact met de buitenwereld. Waar we in veel boeken een onderscheid zien tussen mensen die in de koepel leven en de mensen erbuiten, zien we in Under the Dome enkel een focus op de mensen onder de koepel.

Iedere aflevering bevat weer een compleet nieuwe verhaallijn: er zijn altijd problemen waarmee men in de dome moet leren om te gaan. Elke keer denk je dat het goed gaat komen of dat men antwoorden zal vinden op hun vragen, maar iedere aflevering komen de makers weer opnieuw met onverwachte plottwists. Dit maakt de serie heel sterk en ontzettend leuk om naar te kijken!

In Under the Dome zien we veel verschillende personages. Ik ben echt doodsbang voor Junior – dat is echt een creep – en ook zijn vader is een man waarvoor je moet oppassen. Ik vind dat de acteurs heel goed acteren, omdat ze allemaal verschillende emoties bij me oproepen en ik me heel goed kan inleven in hun situaties. Mijn favoriete personages zijn Barbie, Julia, Norrie, Joe, Angie en Linda. Bijna alle hoofdpersonages dus eigenlijk :p

Ik heb ondertussen het complete eerste seizoen gezien en kan niet wachten om de hierop volgende seizoenen te kijken. Helaas heb ik wel al van meerdere mensen gehoord dat het derde – en laatste seizoen – toch wat tegenvalt, met name door het gebrek aan closure; verklaringen voor de dome en antwoorden op andere prangende vragen schijnen te ontbreken. Ik ben heel benieuwd of ik die mening ga delen, ik ga nu in ieder geval eerst beginnen met seizoen twee!

Kijk jij ook naar Under the Dome?

Advertenties

4 gedachtes over “Under the Dome: gevangen onder een koepel

 1. Daenelia zegt:

  Nog niet! Hij staat wel op ‘het lijstje’. Misschien dat ik eerst het boek moet lezen?
  (Als je nog iets van King wil lezen, ken je Doctor Sleep al? Is min of meer een ‘vervolg’ op The Shining. Probeer eens.)

 2. Rowan zegt:

  Ik ben nu net begonnen aan seizoen twee, ik moet zeggen dat het verhaal een totaal andere wending neemt dan ik had verwacht haha. Ik weet nog niet helemaal wat ik er van vind, ik laat het maar gewoon over me heen komen! In ieder geval vind ik het een spannende serie.

 3. RabbitBookz zegt:

  Mijn vader heeft het eerste seizoen (en het tweede?) gezien en ik keek stiekem mee, maar hij is er mee gestopt, en ik vond het niet leuk genoeg om verder te kijken… Het was wel spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s