Boek: Fractured – Teri Terry (Slated #2)

Na het lezen van Slated, een tof boek over een meisje zonder geheugen, ben ik – geheel tegen mijn gewoonte in – niet direct aan deel twee begonnen. Op de één of andere manier was ik toch lichtelijk teleurgesteld in het eerste deel door een gebrek aan actie. Gelukkig wist Fractured dit ruimschoots goed te maken!

Titel: Fractured
Auteur: Teri Terry
Serie: Slated
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★☆ 

Fractured is het vervolg op Slated. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten..

“Kyla shouldn’t be able to remember anything. But she can – and she’s beginning to realize that there are a lot of dark secrets locked away in her memories. When a mysterious man from her past comes back into her life, she thinks she’s on her way to finding the truth. But the more she learns about her history, the more confusing her future becomes.

Nog altijd ben ik zeer geïntrigeerd door de wereld die Teri Terry weet te scheppen in deze trilogie. Criminelen onder de zestien jaar krijgen een wel heel bijzondere straf: hun geheugen wordt gewist en op deze manier krijgen de delinquenten een nieuwe kans in het leven. Om te controleren dat ze op het goede pad blijven dragen alle Slateds een Levo – een apparaatje dat hun emoties controleert. Maar wat blijkt: niet iedere Slated was in zijn/haar vorige leven een crimineel.. En is het eigenlijk wel zo ethisch verantwoord om mensen op deze manier van hun herinneringen te ontdoen? De wereld van Fractured zit enorm goed in elkaar en is tot in de details uitgedacht. Als lezer wordt je niet alleen aan het denken gezet, maar zie je deze nabije toekomst ook meteen voor je.

Fractured-1

Het hoofdpersonage Kyla vind ik zeer interessant, omdat ze langzamerhand herinneringen terugkrijgt uit haar ‘vorige leven’. Het lukt haar echter niet om alle puntjes met elkaar te rijmen, waardoor het hele boek omgeven wordt door een zeer mysterieuze sfeer. Wie was Kyla voor de Slating procedure? En wat heeft ze gedaan om hier terecht te komen?

Ook de bijpersonages uit Fractured zijn heel tof. Zelf ben ik groot fan van Katran en Dr. Lysander, maar ook personages als Cam, Mac en de ouders van Kyla spelen een belangrijke rol in het verhaal. Wat ik erg goed vind aan de uitwerking van deze personages is dat ze allemaal meerdere lagen hebben; niemand is 100% goed of 100% slecht. Bovendien weet Kyla zelf ook niet zeker bij welke kant ze eigenlijk hoort. En dat geldt voor een heleboel personages: als lezer heb je geen idee wie je kunt vertrouwen en wie niet.. Dit maakt het verhaal heel sterk en ook heel origineel in tegenstelling tot de vele dystopische verhalen waren de partijen goed-slecht heel duidelijk verdeeld zijn.

Al met al vond ik Fractured net een stukje beter dan haar voorganger Slated. Ik vind het heerlijk om Kyla steeds beter te leren kennen en ik kan echt niet wachten om het derde en laatste deel van deze serie te lezen. Ik wil het mysterie rondom Kyla oplossen en ik hoop dat al mijn vragen beantwoord worden! Bovendien ben ik heel benieuwd hoe Teri Terry dit verhaal tot een einde gaat brengen..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s