Boek: Once – Anna Carey (Eve #2)

Onlangs kocht ik Once bij Awesomebooks, zodat ik meteen na het lezen van Eve verder kon in deze serie (ik ben en blijf nou eenmaal een echte binge reader). Bovendien heb ik boeken met zulke mooie covers graag in mijn boekenkast staan!

Titel: Once
Auteur: Anna Carey
Serie: Eve
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆

Once is het vervolg op Eve. Als je dit eerste deel van de serie nog niet gelezen hebt, kan deze review spoilers bevatten.

“For the first time since she escaped from her school many months ago, Eve can sleep soundly. She’s living in Califia, a haven for women, protected from the terrifying fate that awaits orphaned girls in The New America.

But her safety came at a price: She was forced to abandon Caleb, the boy she loves, wounded and alone at the city gates. When Eve gets word that Caleb is in trouble, she sets out into the wild again to rescue him, only to be captured and brought to the City of Sand, the capital of The New America.

Trapped inside the City walls, Eve uncovers a shocking secret about her past–and is forced to confront the harsh reality of her future. When she discovers Caleb is alive, Eve attempts to flee her prison so they can be together–but the consequences could be deadly. She must make a desperate choice to save the ones she loves . . . or risk losing Caleb forever.

Het verhaal van Once begint een paar maanden na het einde van Eve. Al in het eerste gedeelte van het boek krijgen we te maken met een enorme plottwist, waardoor het boek een heel andere wending krijgt dan het eerste deel (door het lezen van de synopsis had ik echter al wel een voorgevoel over deze wending..) Deze en andere plottwists in Once zijn niet compleet onvoorspelbaar, maar zorgen wel voor veel actie gedurende het hele verhaal. Het boek wordt nergens saai en er gebeurt altijd van alles.


Net als Eve is ook Once heel beeldend geschreven en klopt de world building tot in de details. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de wereld waarin Eve leeft, wat het gemakkelijk maakt om je als lezer met haar te identificeren. Het einde van dit boek is bovendien één grote cliffhanger.. Ik kan dan ook niet wachten om met deel drie te beginnen!

Advertenties

Een gedachte over “Boek: Once – Anna Carey (Eve #2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s