Boek: Linked – Imogen Howson (Linked #1)

Linked stond al een behoorlijke tijd ongelezen in mijn boekenkast. Voor MIJN PERSOONLIJKE ONGELEZEN BOEKEN CHALLENGE – waarin ik probeer het enorme aantal ongelezen boeken op mijn planken terug te brengen – werd het tijd om linked een kansje te geven. En dat was dit boek meer dan waard! 

Titel: Linked
Auteur: Imogen Howson
Serie: Linked
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★★

For years, Elissa has suffered nightmarish visions and unexplained bruises. Finally, she’s promised a cure, and an operation is scheduled. But on the eve of the procedure, Elissa discovers the truth: she’s seeing the world through another girl’s eyes. A world filled with wires, machines and pain. Elissa follows her visions, only to find a battered, broken girl. A girl who looks exactly like her. A twin she never knew existed. Elissa and her twin Lin go on the run, but even after changing their looks and clothes, they’re barely a step ahead of the government agents who are ruthlessly tracking them down. For Lin and Elissa are too valuable to let go, and the dark truth at the heart of it all is too shocking to risk exposing…

Toen ik begon aan Linked verwachtte ik een paranormaal verhaal, maar ik was niet voorbereid op een verhaal in outer space. Wat een aangename verrassing! Dit telepathische verhaal speelt zich af in een nabije toekomst wanneer de mensheid vele planeten heeft gekoloniseerd. Hoewel de focus niet echt hiernaartoe gaat, vond ik dit toch erg interessant. Het paranormale verhaal is niet alleen ontzettend tof en origineel, maar speelt zich dus ook nog eens af in een heel interessante en goed uitgewerkte wereld.

Bovendien is Linked erg goed geschreven. Als je eenmaal bent begonnen, dan wil je niet meer stoppen met lezen.. Wel zijn de hoofdstukken wat aan de lange kant in vergelijking met veel andere YA boeken. Hierdoor wilde mijn rationele ik het boek soms wat sneller wegleggen, omdat ik wist dat ik anders nog veel pagina’s moest lezen om tot het volgende ‘rustpunt’ te komen – ik ben zo’n autist die alleen kan stoppen bij het begin van een nieuw hoofdstuk.. Maar naarmate ik verder kwam in het boek wilde ik het zelfs helemaal niet meer wegleggen, omdat het allemaal enorm spannend was. Ik beken: de laatste 229 pagina’s heb ik in één ruk achter elkaar door gelezen!De personages in dit boek zijn heel tof. Hoewel Elissa en Lin aan elkaar  ‘gelinkt’ zijn hebben ze allebei een heel andere persoonlijkheid. Bovendien kennen ze elkaar ondanks de link nauwelijks, wat het boek erg interessant maakt. We zien de personages echt groeien en nieuwe kanten van elkaar én zichzelf ontdekken. Bovendien hebben alle personages meerdere lagen en zijn ze goed uitgewerkt. De arrogante piloot Cadan is echt mijn favoriete personage!

Op sommige punten is het verhaal misschien wat voorspelbaar – zeker als het gaat om de romantiek – maar de verschillende facetten van de gecreëerde wereld en een aantal plottwists wisten me toch iedere keer weer op het verkeerde been te brengen. Ergens heb ik wel het idee dat Linked een sterke standalone zou zijn; het verhaal voelt behoorlijk afgerond. Toch ben ik zeker van plan om het vervolg te lezen, want ik vind de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt zo tof en ook de personages wisten mijn hart te stelen.

Al met al begrijp ik niet dat een boek als Linked niet bekender is in de internationale boekencommunity. Het boek heeft alles in zich om een bestseller te worden: een interessante en originele world building, toffe personages, opbloeiende romantiek en een heleboel actie. Ik vind dat Imogen Howson erin geslaagd is om een zeer sterk boek af te leveren en haar harde werk mag beloond worden. Dit boek verdient een plaatsje in de rekken tussen boeken als The Hunger GamesDivergent en Across the Universe!

Welke ruwe diamant verdient volgens jou meer aandacht in boekenland?

Advertenties

2 gedachtes over “Boek: Linked – Imogen Howson (Linked #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s