Rebel heart: een avontuurlijke tocht door de woestijn

In Blood Red Road, een zeer origineel en spannend post-apocalyptisch verhaal, was het uiteindelijk een kraai die voor mij de doorslag gaf om een lovende recensie te schrijven. Ook in Rebel Heart speelt kraai Nero de sterren van de hemel. Een avontuurlijk verhaal dat je een heel nieuwe toekomstvisie toont.

Let op! Rebel Heart is het vervolg op Blood Red Road. Als je het eerste boek in de Dust Lands trilogie nog niet gelezen hebt, kan onderstaande recensie spoilers bevatten. Over Rebel Heart zelf spoiler ik natuurlijk niet.

Rebel Heart

In Blood Red Road werd Lugh, de tweelingbroer van Saba, meegenomen door vier ruiters. Ze heeft heel de woestijn doorkruist om haar broer terug te vinden en hoopte dat haar leven hierna weer normaal zou worden. Helaas heeft Rebel Heart een andere plotlijn voorzien. Saba’s aanval op de TonTon heeft haar een hoop vijanden opgeleverd. Als Saba dan ook nog van haar grote liefde Jack gescheiden wordt, moet ze alles op alles zetten om te vechten voor de wereld waarin zij geloofd. Maar is Lugh nog wel zichzelf na de kidnapping? En waarom wordt Saba geplaagd door geesten?

Toen ik aan Rebel Heart begon was ik verbaasd dat het eerste gedeelte opeens uit het perspectief van Jack was geschreven in plaats van Saba. Dit duurt ongeveer 25 pagina’s en daarna is het woord weer aan Saba. Hoewel ik het erg tof vond om eens te lezen wat er allemaal omgaat in het hoofd van Jack, vond ik het wel wat vreemd dat het enkel om één hoofdstuk ging. Ik had dan liever meerdere perspectiefwisselingen gezien, bijvoorbeeld per hoofdstuk of deel van het boek, in plaats van slechts één kort stukje.

In de eerste helft van het boek gaat er veel aandacht naar de dromen en geesten die Saba achtervolgen. Zelf vond  ik dit stiekem wat minder interessant en ik had het idee dat de mix met het paranormale niet helemaal goed was uitgewerkt. Hierdoor verloor ik toch even mijn interesse, maar vanaf het moment dat Saba besluit op zoek te gaan naar Jack zat ik weer helemaal op het puntje van mijn stoel!

Rebel Heart

Waar ik in het eerste boek ontzettend moest wennen aan de fonetische schrijfstijl zonder aanhalingstekens, viel het me in Rebel Heart niet eens meer op. Als je eenmaal gewend bent aan deze bijzondere schrijfstijl, dan vlieg je gewoon door het boek heen. Maar of het dan nog een meerwaarde heeft dat alles fonetisch geschreven heeft, dat weet ik niet zo zeker..

Wat ik erg tof vond aan Rebel Heart is dat je merkt dat de gebeurtenissen uit het vorige boek hun stempel hebben gedrukt op de personages. Lugh is niet meer dezelfde sinds zijn ontvoering, maar ook Saba, Emmi en Tommo dragen de geest van het verleden met zich mee. De verschillende personages hebben allemaal meerdere lagen en zijn goed uitgewerkt. Maar, ik vind het wel wat frustrerend dat er (minstens?) drie mannen gevoelens hebben voor Saba. Hopelijk komt er in het vervolg geen liefdesdriehoek!

Hoewel ik hierboven een aantal verbeterpuntjes heb aangehaald, heb ik erg genoten van Rebel Heart. Het boek schetst een originele post-apocalyptische samenleving en weet je keer op keer te verrassen. De personages voelen levensecht, door diverse imperfecties en een aantal dieren weten te show te stelen. Ondanks mijn aanmerkingen verdient dit boek toch zeker vier sterren vanwege het aangenaam originele verhaal.

Rebel HeartTitel: Rebel Heart | Auteur: Moira Young | Serie: Dust Lands #2 | Uitgeverij: Marion Lloyd Books | Jaar van verschijnen: 2012 Beoordeling: ★★★★☆

Het-Bloedrode-SpoorLees je liever in het Nederlands?

Het eerste deel in deze serie - Blood Red Road - 
verscheen in het Nederlands onder de titel 
Het Bloedrode Spoor bij LS Amsterdam. 
Naar mijn weten is de rest van de trilogie 
helaas niet naar het Nederlands vertaald.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s