Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome

De afgelopen weken hebben Jimi en ik alle drie de seizoenen van Under the Dome gekeken. Ik was ooit al eens alleen aan het eerste seizoen begonnen, maar nu waren we samen verslaafd. Met seizoen drie kwam er helaas een einde aan deze spannende serie, maar gelukkig was het wel een heel mooi einde!

Let op: als je seizoen 1 en seizoen 2 van deze serie niet hebt gezien, dan kan onderstaand artikel spoilers bevatten. Over seizoen 3 zelf spoiler ik natuurlijk niet.

under-the-dome-season-3-1Under the Dome speelt zich af in het stadje Chester’s Mill, waar van de ene op de andere dag een koepel omheen is verschenen. De inwoners van Chester’s Mill alsook toevallige passanten: iedereen zit opgesloten terwijl de voedselvoorraden langzaam slinken. Is er een manier om deze koepel te verlaten?

Wat ik het leukste vind aan Under the Dome is dat ieder seizoen zijn eigen invalshoek en thematiek heeft. Seizoen één focust op overleven, het omgaan met de koepel en elkaar. In het tweede seizoen zien we vooral een discussie ontstaan omtrent wetenschap versus geloof. De belangrijkste vraag: is de koepel goed of slecht? In dit derde en laatste seizoen staat heel mysterieus ‘The Enemy Within‘ centraal.

De personages zijn heel geloofwaardig en goed geacteerd. Ik kan me goed voorstellen dat mensen in crisissituatie op al deze mogelijke manieren reageren, van defensief tot bang. Dat stemt bovendien tot nadenken. Hoe zou ik me gedragen onder zo’n koepel?

Ik was heel erg bang dat het bestaan van de koepel met een flauw smoesje zou worden afgedaan of dat we onvoldoende informatie zouden krijgen, maar gelukkig heeft seizoen drie me niet teleurgesteld. We krijgen een duidelijke verklaring over het ontstaan van de dome en eindelijk komen alle losse stukjes bij elkaar.

De finale van Under the Dome was een feestje om naar te kijken – al vond ik de opmars hiernaartoe (aflevering 10 en 11) stiekem een beetje aan de trage kant. In vergelijking met de rest van het seizoen en de voorgaande seizoenen bevatten deze afleveringen helaas wat minder actie. De finale episode maakt echter een hoop goed. Ik ben het helaas niet 100% eens met de conclusie – sommige dingen zijn me ietsje te perfect – maar ik ben blij dat al mijn vragen beantwoord zijn. De laatste aflevering geeft hints naar een mogelijk vierde seizoen, wat er uiteindelijk niet van gekomen is. Vind ik het jammer dat de serie gecancelled is? Niet echt, want het einde was prima zo! Ik denk dat je een concept van onder een koepel leven ook niet teveel moet uitmelken.

Al met al vind ik Under the Dome een absolute aanrader! De afleveringen staan bol van de actie en het plot is onvoorspelbaar, maar tegelijkertijd is er tijd voor gedegen personageopbouw en -ontwikkeling. Hier en daar een vleugje romantiek, maar de wil om te overleven en de zoektocht naar antwoorden primeert. Ik ben fan!

Welke serie raad jij mij aan om nu te gaan kijken?

under-the-dome-bannerTitel: Under the Dome | Seizoen: 3 | Gebaseerd op: Under the Dome door Stephen King | Acteurs: Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Colin Ford, Mackenzie Lintz, Dean Norris | Jaar: 2013 – 2015 | Beoordeling: ★★★★★

Advertenties

3 gedachtes over “Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome

  1. Floortje zegt:

    Omg ik heb echt net de laatste aflevering gezien en ik haat het einde. Dit was echt de beste serie die ik ooooit had gezien en nu is die afgelopen😭😭😭 ik vind het ook niet heel fijn dat Dawn opeens weer leeft omdat je dan gaat denken dat er een vierde seizoen komt waarin ze haar gaan zoeken, maar dat komt er dus niet. Heel jammer natuurlijk, maar ik heb heel erg genoten van de serie. I love it❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s