Cordon: wanneer een dodelijk virus Antwerpen in zijn greep heeft

Al eerder schreef ik over mijn ervaringen met de Vlaamse televisieserie Cordon, maar nu ik het complete eerste seizoen herbekeken heb, kan ik het niet laten om er nog een blogpost aan te wijden. Deze serie verdient gewoon veel meer aandacht!

Cordon-still

Politieagent Jokke © Eyeworks Film & TV Drama.

In Cordon breekt er een mysterieuze, maar dodelijke ziekte uit in Antwerpen. Het ministerie weet niet hoe snel ze moet ingrijpen en plaatst een gedeelte van de stad in quarantaine – het zogenoemde Cordon. Terwijl de mensen in het cordon er alles aan doen om te overleven, is de regering vooral gefocust op het binnenhouden van de mensen en dus de ziekte. Dit virus mag niet in de buitenwereld terechtkomen! Maar ondertussen worden de omstandigheden binnen het Cordon er alsmaar slechter op.

Ik vind Cordon een fantastische serie, omdat het zo ontzettend realistisch overkomt. Ik kan me heel goed voorstellen dat er zich een dodelijk virus verspreid onder de bevolking en wat moet je als regering dan doen? Maar naast het feit dat er aandacht is voor de politieke spelletjes, krijgt vooral de menselijke kant van het verhaal aandacht in Cordon. We zien mensen hun vrienden en familie verliezen, we zien mensen zich tegen elkaar keren, we zien gevechten om voedsel en om macht – de wereld van het Cordon ziet er al snel uit als een oorlogsgebied.

De acteurs spelen hun rollen met verve en zijn zeer overtuigend. Lommers vind ik een fantastische slechterik en verder ben ik fan van Tyl, Katja, Ineke, Bert, Gryspeerts en Jokke. Al wil ik alle kijkers aanraden om niet te veel gehecht te raken aan de personages, want er moeten helaas enorm veel vervroegd de serie verlaten, maar dat is misschien te verwachten met zo’n dodelijk virus..

Cordon is een serie die je aan het denken zet. Wat zou jij doen in een dergelijke situatie? Binnen blijven en zorgen dat je zelf veilig bent? Of juist je best doen om anderen te helpen? Tegelijkertijd toont de serie aan dat niemand 100% goed of slecht is en dat een crisissituatie enorm van invloed kan zijn op jouw als persoon. Een zeer interessante thematiek om over na te denken.

Cordon is een serie van eigen bodem die veel meer aandacht verdient. Dit spannende verhaal over een dodelijk virus dat de inwoners van Antwerpen gijzelt wist me ook bij het herbekijken opnieuw te raken. Een mooi verhaal over hoe menselijkheid verloren kan gaan ten tijde van crisis – maar ook over hoe er altijd mensen bereid zijn om te vechten voor anderen. Ik ben fan!

cordon-still

De cast van Cordon © Eyeworks Film & TV Drama.

Titel: Cordon | Seizoen: 1 | Regisseur: Tim Mielants | Acteurs: Wouter Hendrickx, Liesa Van der Aa, Tom Dewispelaere, Mieke De Groote, Johan Van Assche, Koen De Sutter, Sven De Ridder, Veerle Baetens Jaar: 2014 – nu | Beoordeling: ★★★★★

Advertenties

7 gedachtes over “Cordon: wanneer een dodelijk virus Antwerpen in zijn greep heeft

      • Nancy zegt:

        Ik denk dat ze het echt seizoen per seizoen bekijken. Er was eerst geen spraken van een tweede seizoen, maar omdat het redelijk populair was, hebben ze er toch één gemaakt. Maar ik heb het idee dat het nu niet zo goed loopt op tv, dus ik denk niet dat ze nog een 3e seizoen zullen maken. Hopelijk krijgen we dan een mooie afsluiter met afgerond einde, maar aan seizoen 1 te zien, vrees ik er voor…

  1. bellesbookadventures zegt:

    Ik ben wel benieuwd naar deze serie, ken je de serie Containment? Dat is een amerikaanse serie met hetzelfde concept, is helaas na 1 seizoen gecanceld. Ik vraag me af of die misschien gebaseerd is op Cordon, er zit namelijk ook een Lommers in haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s