Young Adult Convention op de Boekenbeurs (fotoverslag)

Zaterdag 5 november stond de Boekenbeurs in het teken van Young Adult. Op het rode podium werden verschillende auteurs geïnterviewd, waaronder Estelle Maskame en Marieke Nijkamp. Voor mij het ideale moment om mijn favoriete boekenvriendinnetjes te zien en te supporteren tijdens hun interviews. Enne: ook ik mocht het podium betreden om met Estelle Maskame te praten over de kracht van Social Media.

Aan Audrey de eer om het podium te openen! Ze vroeg Estelle Maskame, de schrijfster van Did I Mention I Love You?, de hemd van het lijf. En dat deed ze super goed! Wat mij het meeste is bijgebleven van dit interview is dat Estelle de Harry Potter boeken nog nooit gelezen heeft.

Boekenbeurs

Estelle MaskameBoekenbeursBoekenbeurs

Na een panelgesprek over YA boeken die de realiteit als uitgangspunt nemen – wat ik persoonlijk als Science Fiction fan niet zo interessant vond – was het de beurt aan Liesbet. Hoewel ze van te voren behoorlijk zenuwachtig was, ging haar interview met Marieke Nijkamp van een leien dakje.

BoekenbeursBoekenbeursBoekenbeursBoekenbeurs

En daarna was het aan mij! Ik mocht Estelle Maskame interviewen over ‘The Social Media Sensation’ die zij geworden is. Zo stelde ik vragen over Wattpad, Twitter, het omgaan met online recensies, etc. Ik vond het zelf een erg leuk interview om te doen, maar helaas waren er totaal geen vragen uit het publiek. Hierdoor was het interview iets korter dan gepland.

Heb je het interview gemist? Je kunt het dankzij Moon Young Adult gewoon online terugkijken!

BoekenbeursBoekenbeursBoekenbeursBoekenbeurs

Met grote dank aan Nancy, die zich spontaan aanbood als vrijwilliger, voor het maken van deze foto’s tijdens mijn interview.

Na een half uurtje pauze was het tijd voor een skype interview met Victor Dixen – waar je later deze week alles over leest op mijn blog – en kwamen Corinne Duyvis en Marc De Bel vertellen over hun nieuwe boeken die in het voorjaar van 2017 verschijnen. Ik ben zelf erg benieuwd naar Op de rand van het niets.

BoekenbeursBoekenbeursBoekenbeursBoekenbeurs

Ik heb een ontzettend gezellige dag gehad op de Young Adult Convention, ondanks dat het programma me op voorhand niet super hard aansprak. Het waren vooral de gezellige bloggers, de dames van de leesclub, alle andere gezellige boekenvriendinnen en de toffe mensen van de uitgeverijen die deze dag tot een feestje maakten! Ook TAGMAG presentator Matthias heeft natuurlijk een bedankje verdiend :)

Bij vertrek naar huis ontvingen we allemaal een goodiebag. Vooral de pennen zijn erg tof en ook de post-its van uitgeverij Pelckmans zullen zeker van pas komen. Zoals je waarschijnlijk weet gebruik ik echter nooit boekenleggers, dus deze zullen op zoek gaan naar een andere eigenaar, en ook denk ik niet dat ik de donkerblauwe nagellak ooit zal gebruiken. Maar het is natuurlijk het gebaar dat telt!

Ben jij ook naar de Boekenbeurs geweest?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De inhoud van de goodiebag!

Advertenties

12 gedachtes over “Young Adult Convention op de Boekenbeurs (fotoverslag)

 1. mziemerink zegt:

  Het ziet er zo leuk uit allemaal! Echt jammer dat ik er niet bij was. Ik heb de Boekenbeurs gelijk op mijn bucketlist gezet voor 2017.

 2. zwartraafje zegt:

  Ik wist al dat je een goede fotograaf was vermits ik hier vaak bewonderend naar je boekenfoto’s zit te staren. Maar vermits je er in geslaag bent om foto’s van me te maken waarop het lijkt alsof het interview me afgaat alsof het niets is én ik er ook nog eens opsta zonder een al te belachelijk gezicht te trekken noem ik je vanaf nu een uitmuntende fotograaf. Ik vond het echt ontzettend leuk om jullie nog eens te ontmoeten.

  • Marcia zegt:

   aaaawh zo lief! Het was echt niet moeilijk om een goede foto van jou te trekken hoor, want je was duidelijk in je element op het podium nadat de eerste zenuwen voorbij waren :)

 3. Christine zegt:

  Ik was er ook zaterdag. Ik heb jullie gespot vlak voor Estelle kwam op het podium maar moest signeren. Ik was mee met Valerie die het interview gedaan heeft met Victor Dixen. Dus dat heb ik jammer genoeg gemist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s