Eerste leven - Gena Showalter

Spaghetti, confetti en een sleepover in de Brugse Boekhandel

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse sleepover met de Dear Book Nerd Book Club in de Brugse Boekhandel. We bespraken het boek Eerste Leven, skypten met Gena Showalter, aten overheerlijke spaghetti en speelden met confetti. Het was een heerlijke avond met de allerliefste boekenvriendinnetjes ter wereld! 

Sleepover2017-01

Fotograaf: Nancy (denk ik?)

Eerste Leven was absoluut geen boek voor mij en dat heb ik de medeleden van de leesclub waarschijnlijk weer eens al te goed duidelijk gemaakt. Misschien heb ik mijn frustraties uit het dagelijks leven voor een deel op het boek geprojecteerd, maar dat eeuwige getwijfel, het woord ‘wijffie’, de onduidelijke world building en de oppervlakkige romantiek maakten dit boek voor mij echt een hele opgave om uit te lezen. Dit stond de pret van de leesclub overigens totaal niet in de weg – ondanks de uiteenlopende meningen over het boek bleef de sfeer geweldig. Het bewijs hierboven: één van de vele hilarische foto’s uit de photo booth!

Nadat we Eerste leven in groep bespraken onder leiding van de enige echte leesclubqueen Audrey, skypten we met Gena Showalter. Hoewel het boek niets voor mij bleek, was het wel een heel toffe en enthousiaste madame om naar te luisteren. Ook hebben we één van haar zeven honden mogen ‘ontmoeten’ en vertelde ze dat ze eigenlijk mega jaloers was op een evenement als de onze. Logisch natuurlijk: wie wil er nu niet in een boekhandel logeren?!

Sleepover

Daarna was het tijd voor spaghetti, een fantastische goodybag en confetti. Algauw gevolgd door een boekenmarkt van onze eigen tweedehands boeken. Zelf had ik er tien meegesleept ten behoeve van het goede doel en ik kocht er slechts eentje: The Cage. Tijdens het nachtelijke feestje leek het me bovendien een goed idee om een tijdelijke tatoeage te zetten – alles voor het goede doel natuurlijk. Hoe ik dat vandaag op mijn werk ga uitleggen moet ik nog even bedenken..

Na de boekenmarkt en het zetten van de tatoeages werden de luchtbedden opgepompt – voor de mensen die tenminste een luchtbed hadden (oeps). Zodra de pyjama’s aangetrokken waren werd het tijd om aan de Bookish Games te beginnen, een zoektocht naar de beste Young Adult kenner die uit verschillende rondes bestond. Zo moesten we eindzinnen raden, covers herkennen, personages raden en covers omschrijven. Hoewel het een individueel spel was, vormden Sasha, Laure en ik het dreamteam (onze belangrijkste overeenkomst: heel vaak denken het juiste antwoord te weten terwijl dat duidelijk niet het geval was).

Sleepover2017-02

Fotograaf: Nancy

Op bovenstaande foto, ook weer genomen in de photo booth, zie je twee derde van dit dreamteam – Laure weigert helaas nog altijd om met ons op de foto te gaan. Tijdens de Bookish Games behaalden Sasha en ik overigens een gedeelde derde plaats, terwijl onze vriendin met cameravrees er met de tweede plek van door ging. De terechte winnares Maxine ging met een compleet boekenpakket naar huis. Ook de anderen met een podiumplaats wonnen diverse boeken. Ik heb zowel Het Geheugenboek als Meedogenloos doorgegeven aan andere lezers – omdat ik simpelweg nog veel te veel ongelezen boeken in mijn kast heb staan. Dan gun ik mijn prijzen liever aan mensen die de boeken wel zeker weten zullen lezen!

Zoals je ziet heb ik zelf geen foto’s gemaakt deze keer. Ik had mijn camera heus wel bij me, maar op de één of andere manier is hij gewoon in mijn tas blijven zitten. Ik had het gewoon te druk met blij zijn ofzo XD dus dank aan alle fotografen om dit fantastische feestje vast te leggen! Op social media heb ik zondag nog heerlijk kunnen nagenieten van de fijne avond.

Tot slot wil ik Audrey bedanken voor de geweldige organisatie. Van de prijzen tot de goodybags, het heerlijke eten tot de confetti en van de geweldige quizvragen tot de interessante leesclubdiscussie: je had het weer helemaal tot in de puntjes verzorgd!

Eerste leven - Gena ShowalterLieve leesvriendinnetjes, bedankt dat ik bij jullie m’n luide, gekke, drukke Hollandse zelf mag zijn. Ik zie jullie mega graag <3

Advertenties

6 gedachtes over “Spaghetti, confetti en een sleepover in de Brugse Boekhandel

 1. Nancy zegt:

  Een leuk verslag!
  De eerste foto heb ik echter niet genomen. Die van Sasha en jou wel :-)

  Ik heb me alvast ook geamuseerd zolang ik kon blijven. The Bookish Games klinken heel leuk. Ik ben ervan overtuigd dat jullie vaak de slappe lach hadden :-D

  Bij ons mag je altijd jezelf zijn! Bedankt voor jouw gezelschap tijdens de leesclubs. Hopelijk mogen we nog veel leesclubs van Audrey samen beleven!

 2. zwartraafje zegt:

  Zo leuk om hier weer even te kunnen meegenieten dankzij jouw verslag. Het ziet er telkens een super gezellige bedoening uit. En blijkbaar heb je dankzij dit evenement de ochtend nadien weer even in Zombie-modus kunnen doorbrengen. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s