Defiance season 2

Ook in seizoen 2 van Defiance vechten vader en dochter voor vrede tussen mens en alien

Jimi en ik begonnen op de eerste dag van mei aan seizoen twee van Defiance en vervolgens keken we ongeveer iedere avond een aflevering. We waren weer helemaal in de ban van een aarde vol verschillende alien rassen. Wist het tweede seizoen ons opnieuw te verrassen?

Let op! Als je het eerste seizoen van Defiance niet gezien hebt, kan onderstaande recensie spoilers bevatten. Over seizoen twee zelf spoiler ik natuurlijk niet.

Defiance speelt zich af in 2046. Ongeveer 30 jaar nadat verschillende alienrassen op aarde zijn gearriveerd, is het landschap compleet anders dan wij het kennen. Zowel oorlogen als buitenaardse machines hebben de planeet helemaal verwoest. In seizoen één arriveerden Nolan, een vroegere marine officier, en zijn (alien) dochter Irisa in de stad Defiance – op de plaats waar vroeger St. Louis lag. Algauw krijgen ze samen een belangrijke taak in het stadje te vervullen. In dit tweede seizoen heeft de Earth Republic de stad Defiance in handen en is er een nieuwe burgemeester geïnstalleerd. Voelen Nolan en Irisa zich nog altijd thuis in Defiance of gaan ze op zoek naar een andere woonplaats?

Hoewel ik af en toe echt geen idee had wat er allemaal gebeurde, kan ik met zekerheid zeggen dat het verhaal van Defiance van begin tot eind origineel en onverwacht blijft. Iedere aflevering zit bomvol actie en neemt steeds opnieuw een verrassende wending, maar soms is het gewoon een beetje vaag. Vooral het paranormale aspect is niet altijd even bevattelijk. Gelukkig is er de vader-dochter relatie tussen Nolan en Irissa om mijn hart aan te verwarmen. Ondanks het feit dat Irisa niet zijn biologische dochter is, gaat Nolan voor haar door het vuur en dat is heel mooi om te zien.

Als we kijken naar de personages, vind ik dat zowel Christie, als Alak en Amanda (de burgemeester uit het eerste seizoen) qua persoonlijk behoorlijk veranderd zijn, misschien zelfs op het onrealistische af. Natuurlijk kan een mens veranderen, maar hier zijn het wel erg opvallende verschillen in persoonlijkheid. De Tarr familie blijft desondanks fantastisch en fascinerend. De relatie tussen Datak en Stahma zal ik waarschijnlijk nooit begrijpen, maar ik blijf er voortdurend nieuwsgierig naar.

Ook leuk aan het tweede seizoen: we komen eindelijk eens buiten de muren van Defiance en zien hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Dat vond ik erg tof en interessant. Wat mij betreft eindigt het tweede seizoen niet echt met een cliffhanger. Het is dat we seizoen drie al in huis hadden, dat we direct begonnen zijn. Maar echt mega nieuwsgierig was ik eigenlijk niet.

In het tweede seizoen van Defiance waren het opnieuw vooral de personages en hun onderlinge relaties die mijn hart wisten te stelen. Ook de gebruiken van de verschillende alienrassen blijven mij fascineren. Waar het plot af en toe wat vaag en onduidelijk bleef, wist de post-apocalyptische setting mijn interesse vast te houden. Iedere aflevering zit bovendien bomvol actie en het verhaal is nergens voorspelbaar. Ondanks het feit dat de laatste aflevering niet echt een cliffhanger bevatte, ben ik zeker nieuwsgierig naar het derde en laatste seizoen. Prima en spannend vermaak voor de doordeweekse avond, maar geen echte hoogvlieger wat mij betreft.

Defiance season 2Titel: Defiance | Seizoen: 2 | Acteurs: Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Jesse Rath, Trenna Keating, Graham Greene Jaar: 2013 – 2015 | Beoordeling: ★★★

Advertenties

4 gedachtes over “Ook in seizoen 2 van Defiance vechten vader en dochter voor vrede tussen mens en alien

  1. Evelyne zegt:

    Geen echte cliffhanger? Ik vond het juist een cliffhanger van jewelste op het einde van het tweede seizoen!

    Wel vreemd dan dat – ondanks dat ik het derde seizoen al ver een jaar in huis heb – ik nog niet naar het vervolg gekeken heb… Ik ben een beetje vreemd soms op dat vlak :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s