Science Fiction Bokhandeln Malmö

Duizend hartjes voor de science fiction boekhandel in Malmö (Fotoverslag)

Ik kon mijn geluk niet op toen ik op de vooravond van mijn vertrek naar Malmö ontdekte dat er in deze stad een boekwinkel is die zich compleet op mijn favoriete genre richt. We waren nog geen twee uur in Malmö of we liepen ‘toevallig’ langs de Science Fiction Boekhandel. Ik kan er toch ook niets aan doen dat mijn vriend niet kan kaartlezen?! Op dit moment begon in ieder geval mijn vreugdedansje en mijn eerste bezoek aan deze geweldige winkel. Dat twee dagen later gevolgd werd door een tweede bezoekje – want boeken heb je immers nooit genoeg. Zeven mooie boeken mochten met me mee terug naar België.

Science Fiction Bokhandeln MalmöScience Fiction Bokhandeln MalmöScience Fiction Bokhandeln Malmö

De science fiction boekhandel in Malmö is de place to be voor echte geeks. Naast een enorm aanbod van de meest fantastische science fiction boeken, verkopen ze toffe merchandising rond Harry Potter, Star Wars, Doctor Who en nog veel meer fandoms. Ook de collectie bordspellen en dvd’s was voortdurend om mijn aandacht aan het roepen! Maar ik kwam voor de boeken en dus ploos ik alle kasten plank voor plank uit.

Science Fiction Bokhandeln MalmöScience Fiction Bokhandeln MalmöScience Fiction Bokhandeln Malmö

Het overgrote deel van het aanbod is Engelstalig, wat wel handig is voor een boekwinkel in Zweden. Hoewel het natuurlijk super leuk is om je favoriete boeken in een andere taal te zien, is het nog leuker om daadwerkelijk boeken te zien die je zelf kunt lezen en begrijpen XD

Science Fiction Bokhandeln MalmöScience Fiction Bokhandeln MalmöSF Bokhandeln Malmo Haul

Tijdens mijn eerste bezoekje hield ik me nog een beetje in en kocht ik uiteindelijk slechts drie boeken, allemaal afkomstig uit de REA (oftewel: de sale – meteen al mijn favoriete Zweedse woord haha). Ik kocht The Call (Peadar O’Guilin), een boek waar ik dezelfde avond in begon en de volgende ochtend uitlas in het heerlijk zachte bed van ons appartement. Verder gingen Flashfall (Jenny Moyer) en The Burning Light (Bradley P. Beaulieu en Rob Ziegler) met me mee naar huis. De eerste twee titels stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar de The Burning Light was compleet nieuw voor mij. Het verhaal sprak me echter meteen aan en voor zo’n spotprijs kon ik deze novella niet laten liggen.

SF Bokhandeln Malmo HaulSF Bokhandeln Malmo Haul

Natuurlijk kon ik moeilijk drie dagen in Malmö doorbrengen zonder een tweede bezoekje aan de Science Fiction Boekhandel. En deze tweede keer ging het helemaal mis XD Mijn oog viel direct op een boek waar ik nog nooit van gehoord had, Remake van Ilima Todd, vanwege de toffe cover. De flaptekst deed me denken aan Uglies en maakte me nieuwsgierig naar meer. Toen ik bij de boekenkast met nieuwe boeken het vervolg Resist ontdekte, besloot ik meteen de eerste twee boeken deze serie aan te schaffen. Even twijfelde ik nog, want ik had ook The Long Way to a Small Angry Planet en A Closed and Common Orbit van Becky Chambers zien staan, boeken die al lange tijd op mijn verlanglijstje staan. In tijden van twijfel wend ik me altijd tot vriendlief Jimi – in de hoop dat hij de voice of reason zou zijn en zou zeggen dat ik genoeg ongelezen boeken thuis heb – maar helaas: Jimi moedigde me aan om gewoon alle vier de boeken mee naar huis te nemen. Dus dat heb ik dan maar gedaan. Maar even eerlijk, dit zijn toch mooie souvenirs?!

Breng jij op vakantie ook altijd een bezoekje aan de lokale boekhandel?

Science Fiction Bokhandeln Malmö

Advertenties

16 gedachtes over “Duizend hartjes voor de science fiction boekhandel in Malmö (Fotoverslag)

 1. Evelyne zegt:

  Oh ja, op reis dweil ik gewoon alle boekhandels af die ik kan vinden ;)

  Mijn souvenirs van reizen zijn geen prullen, maar boeken, van elk boek in mijn boekenkast kan ik zeggen waar ik het gekocht heb (als dat op reis was). Zo kwam ik vorig jaar na 5 dagen Londen met 5 boeken thuis, niet slecht (en ik heb er toch al 1 van gelezen ondertussen!).

 2. readinge zegt:

  Ik ben in Stockholm bij de Science Fiction Bokhandeln geweest, en ik was meteen verliefd! Zo geweldig daar! Deze waar jij naartoe gegaan bent is trouwens een stuk netter ingedeeld, van wat ik van de foto’s kan afleiden. In die van Stockholm was het zo druk dat het net een rommeltje leek.

  • Marcia zegt:

   In Malmö was het inderdaad heel netjes ingericht. Stiekem wil ik nu extra graag een keertje naar Stockholm om het filiaal daar eens te bezoeken XD ik denk dat ik vanaf nu enkel vakantie’s boek op basis van de aanwezige boekhandels.. :P

 3. dominds zegt:

  Wat een leuke winkel, het ziet er echt mooi uit daarbinnen! Leuke aankoopjes heb je gedaan, ik kende eerlijk gezegd nog geen enkel boek ervan :)

 4. Annemieke zegt:

  De beste souvenirs. And yeay The Long Way to a Small and Angry planet en het vervolg. Ik heb net het ebook gekocht en de tweede had ik al eens gekregen vorig jaar dus misschien komen we er alle twee aan toe dit jaar nog. ;) Ik las dat je The Call heel leuk vind. Ik twijfel nog steeds of ik dat boek eens zal aanschaffen.

  Je ziet er echt zo happy uit op de foto’s. Leuk. :D

  • Marcia zegt:

   haha ja ik ben echt een blij ei op deze foto’s XD ik liep heel de tijd enthousiast heen en weer door de winkel.. die mensen zullen ook wel gedacht hebben wat een rare XD haha

 5. katrienw zegt:

  Heel vaak eigenlijk wel. Maar ik koop er niet vaak iets omdat ik vooral Nederlandstalige boeken lees. Leve vakanties in Nederland dus of gewoon in eigen land ;). Maar ik vind het zo leuk om er gewoon rond te wandelen, de sfeer op te snuiven en op boeken te stoten waar ik bv. de Nederlandse versie al van las. Heerlijk!

 6. Lalagè zegt:

  Wat heerlijk dat je deze tegenkwam! Ik ga in andere plaatsen graag naar de bibliotheek, waar ik dan niets kan lenen, zodat ik niet met een loodzware koffer naar huis ga ;)

 7. zwartraafje zegt:

  Natuurlijk kan je die winkel niet zo maar voorbij wandelen. Je ziet ook echt op de foto’s dat het vooruitzicht om tussen die boeken te snuisteren je gelukkig maakt. Die winkel nodigt er ook echt wel toe uit als ik je foto’s zie. Klein beetje jammer dus dat we er helemaal voor naar Zweden moeten want ik vrees dat ik daar niet snel zal komen. Oh ja, mocht Jimi nog steeds je blog (én de reacties volgen) … super dat je haar hebt overtuigd om de boeken toch mee te nemen. Wie weet was Marcia nu anders (net als ik nadat ik heel verantwoord een boek terug in het winkelrek heb geplaatst) ontgoocheld omdat ze die boeken in Zweden heeft achtergelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s