Ik ben in de ban van de boekenbeurs

Dit jaar besloot ik een abonnement aan te schaffen voor de Boekenbeurs in Antwerpen, het jaarlijkse evenement waar vele auteurs hun nieuwste boeken komen presenteren en signeren. Ondertussen heb ik op drie verschillende dagen een bezoekje gebracht. Vandaag vertel ik je over mijn belevenissen tot nu toe.

Boekenbeurs: Tad Williams

Ik mocht Tad Williams interviewen!

Op de openingsdag van de boekenbeurs, zondag 29 oktober had ik de eer om fantasy icoon Tad Williams te interviewen op het gele podium. Naast een fantastsich schrijver is de beste man ook een meesterverteller, dus het interview ging van een leien dakje. Achteraf kreeg ik van allerlei mensen in het publiek complimenten en Tad Williams zelf zei dat hij het ook een fijn interview vond – dus dat was weer een heerlijke ervaring. Extra lief bovendien was dat Liesbet speciaal naar de beurs was gekomen om mijn interview bij te wonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spoiler.

Diezelfde zondag ging ik naar een presentatie over het boek Spoiler. Hoe de televisieserie een literair genre werd en werd ik helaas teleurgesteld. Met mijn achtergrond in film- en televisieseries en mijn grote liefde voor literatuur, dacht ik zeker te weten dat dit een boek voor mij zou zijn. Helaas behandelt auteur Mark Cloostermans een heleboel series die ik niet gekeken heb, waaronder True Detective, The West Wing, Breaking Bad en Dexter. Het idee om de televisieserie als een volwassen geworden kunstvorm te benaderen spreekt mij ontzettend aan, maar ik heb het gevoel dat het vooral de persoonlijke ervaring is van Cloostermans, terwijl ik bij de titel toch een meer wetenschappelijke studie had verwacht. Ik wacht tot het boek in de bibliotheek verschijnt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

30 worden voor beginners

Op voorhand verheugde ik me enorm op de presentatie van 30 worden voor beginners van debuterend auteur Yannick Dekeukelaere. Overal las ik lovende recensies over de herkenbaarheid van dit boek, maar in de zaal op de Boekenbeurs besloot ik al snel dat ik misschien wat jong van geest ben. Ik heb voorlopig namelijk totaal geen plannen om een huis te kopen of kinderen te krijgen, terwijl dingen als vrijwilligerswerk niet op mijn bucket list hoeven te staan omdat ik dat vaak genoeg doe. Wie weet is het over drie jaar anders, maar terwijl de rest van het publiek vrolijk mee grinnikte en het hoofd knikte, keken Jimi en ik elkaar verwonderd aan. Het antwoord op de vraag ‘Hoe dertig ben jij?’ bleek voor ons nog ver weg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nicholas Sparks

Hoewel 1 november in België een feestdag is, moest ik gewoon werken. Toch had ik het geluk pas in de middag in Antwerpen verwacht te worden, zodat ik ’s ochtends nog langs de Boekenbeurs kon gaan. Daar ging ik naar een interview met Nicholas Sparks. Naast The Notebook heb ik geen enkel van zijn boeken gelezen, maar ik vond het wel tof om hem eens te horen spreken en te zien hoe gigantisch de rij om te signeren was.

Boekenbeurs: Jojo Moyes

Jojo Moyes

Samen met Audrey en haar vriendin Maxine, die speciaal voor Jojo Moyes op woensdag 1 november naar de Boekenbeurs kwamen, zat ik in het publiek toen Sabine De Vos de  internationale bestsellerauteur interviewde over Jij en ik & andere verhalen. Wat me het meest is bijgebleven uit dit gesprek is de Kick the dog-test waaraan Moyes al haar personages onderwerpt. Stel: het personage loopt op straat en ziet iemand een hond schoppen, hoe reageert hij/zij hier op?

Boekenbeurs: leesclubBoekenbeurs: leesclub

Dear Book Nerd Book Club

Vrijdagavond 3 november trok ik opnieuw naar de Boekenbeurs, deze keer voor een bijeenkomst van de Dear Book Nerd Book Club. We bespraken Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer en iedereen was over het algemeen heel positief over dit boek. Ook leuk was dat er een aantal nieuwe gezichten aanwezig waren.

In eerste instantie was ik ook van plan om 4 en 5 november de Boekenbeurs te bezoeken,  maar na een heftige week op mijn werk bracht ik beide dagen uiteindelijk door in Harry Potter pyjama – wat ook wel eens heerlijk is. Voor 11 en 12 november heb ik wel nog bezoekjes aan de Boekenbeurs gepland.

Ben jij al naar de Boekenbeurs geweest dit jaar?

boekvinder
>> Al mijn (foto)verslagen omtrent de Boekenbeurs vind je op Boekvinder.be

Advertenties

9 gedachtes over “Ik ben in de ban van de boekenbeurs

 1. Annemieke zegt:

  Klinkt alsof je een super tijd al hebt gehad daar. Wel jammer dat sommige boeken waar je naar uit keek wat lijken tegen te vallen. Maar beter nu al weten dan pas als je gaat lezen. ;)

  • Marcia zegt:

   Haha ik heb dit jaar voor het eerst een abonnement gekocht, dus nu moet ik er ook maar eens uitgebreid van genieten he ;) vind het vooral leuk om van die presentaties en interviews bij te wonen en foto’s te maken.

 2. nerdygeekyfanboy zegt:

  Ziet er leuk uit zeg! Ik ben dit jaar helaas niet gegaan, maar ik vind het altijd erg leuk om er rond te lopen! :D Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s