Yalfest België in een vlog en 9 foto’s

Dit jaar trok Yalfest voor het eerst naar Vlaanderen. Vrijdag 20 april was het zo ver: Young Adult auteurs Kass Morgan, Sara Holland, Laura Steven, Tomi Adeyemi en Taran Matharu beklommen het podium in Fotomuseum Antwerpen. De sfeer was gezellig: door het kleinschalige evenement had iedereen uitgebreid de tijd om met zijn/haar favoriete auteur te babbelen en op de foto te gaan. 

Bij aankomst op het event had ik de eer om Sara Holland en Kass Morgan even kort te interviewen voor mijn video. Uiteindelijk is het geen vlog geworden omdat ik te moe was om met mijn eigen hoofd voor de camera te verschijnen – maar ik maakte wel een soort van reportage / aftermovie. Check vooral ook alle verschillende boekige totebags waarmee échte boekenfans zichzelf kenbaar maken.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Nancy, Audrey en ik waren er helemaal klaar voor en begonnen de avond met een selfie! Daarna betraden de auteurs het podium en luisterden we braaf naar het interview.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Liesbet mocht de enige echte Taran Matharu interviewen en het lukte de aanwezige leden van de Dear Book Nerd Book Club om alle auteurs te strikken voor een geniale groepsfoto.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Nana nam uitgebreid de tijd om met Tomi Adeyemi en Laura Steven te babbelen én selfies te nemen.

The 100 gesigneerd

Zelf liet ik mijn exemplaar van The 100 signeren door Kass Morgan.

Yalfest België 2018Yalfest België 2018

Het event was pas gedaan nadat zowel Liesbet als Audrey en Chiara de kans kregen om Tomi Adeyemi te interviewen – en dat deden ze op een zeer fotogenieke locatie.

Ik vond de eerste editie van Yalfest Vlaanderen een enorm succes. De sfeer was erg informeel en de auteurs namen alle tijd om met hun fans te praten en foto’s te nemen. Het was geweldig om al mijn boekenvriendinnen terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen. De locatie was een beetje afgelegen – ik moest ’s nachts nog zo’n twintig minuutjes wandelen naar het dichtstbijzijnde station – maar de goodybag maakte een hoop goed. Ik hoop al op een vervolg!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo om mij uit te nodigen voor Yalfest België.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Yalfest België in een vlog en 9 foto’s

  1. zwartraafje zegt:

    Ik hoop ook op een vervolg. De informele én vooral rustige sfeer sprak me heel erg aan vermits ik niet zo goed tegen grote mensenmassa’s kan. Nog wat leuke kraampjes erbij én ik ben helemaal happy. Mijn portefeuille waarschijnlijk iets minder maar dat is uiteraard maar een detail. Nog eens bedankt voor de leuke foto’s. Echt tof dat jij niet enkel mijn persoonlijke fotografe wil zijn maar me ook nog eens mooi op foto weet te krijgen. <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s