In the Age of Love and Chocolate: waarin chocola verboden is

All These Things I’ve Done wist me ondanks haar originele toekomstvisie – een wereld waarin chocola en koffie verboden zijn – niet helemaal te overtuigen door het gebrek aan actie en een overdosis romantiek. Het vervolgdeel Because it is my Blood gaf me daarentegen wel de verwachte spannende onderdompeling in het criminele milieu. Weet Gabrielle Zevin haar Birthright trilogie in stijl af te ronden?

Let op: In the Age of Love and Chocolate  is het vervolg op All These Things I´ve Done en Because it is my Blood. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, kan onderstaande review spoilers bevatten.


In het New York van het jaar 2083, zoals geschetst in de Birthright trilogie, zijn koffie en chocolade verboden, is papier moeilijk te vinden en wordt het water zorgvuldig in kleine ratio’s over de bevolking verdeeld. New York is een stad vol criminaliteit en armoede. Ons hoofdpersonage Anya bevindt zich midden in deze criminele scene, als dochter van de meest beruchte man in de New Yorkse onderwereld.

In The Age of Love and Chocolate lezen we hoe het Anya vergaat na het openen van haar nachtclub in samenwerking met haar vroegere vijand Charles Delacroix. Dat dit haar relatie met Win heeft gekost neemt ze voor lief, want er moet geld verdiend worden en ze vecht om de droom van haar overleden vader waar te maken: het opnieuw legaliseren van chocolade.


Al vanaf het eerste boek in deze trilogie, All these things I’ve done, ben ik fan van het hoofdpersonage Anya. Ze is stoer, zelfverzekerd en sarcastisch. Ik lag voortdurend in een deuk om haar observaties. Tegelijkertijd is Anya echter zo’n goede vriendin en als zus lijkt ze me ook niet altijd even fantastisch – vaak houdt Anya zich enkel bezig met zichzelf. Dit maakt haar echter wel tot een realistisch personage; niemand is perfect, toch?

In The Age of Love and Chocolate gaat de tijd snel – maanden, jaren vliegen voorbij – en er gebeurt weinig in dit verhaal. Voor één keer voorloopt het leven van Anya relatief voorspoedig; als je het vergelijkt met de eerdere boeken. Net als in boek één weinig krijgen we weinig actie en/of spanning en is er veel aandacht voor romantiek. Dit is na het sterke tweede boek, Because it is my Blood, toch wel een klein beetje een tegenvaller.

Toch kon ik, ondanks het gebrek aan actie, niet stoppen met lezen. De sarcastische Anya stal mijn hart, evenals de hilarische schrijfstijl. De Birthright trilogie schetst een zeer origineel verhaal over de criminele onderwereld, die in haar uitwerking hier en daar wat actie mist. Als je een romantische ziel hebt (of bent) en je graag leest over onmogelijke liefdes, dan is de Birthright trilogie echt iets voor jou! Ben je net als ik meer van de boeken vol actie, dan kun je deze trilogie maar beter links laten liggen.. Tenzij je in de zomer graag wat luchtigs tussendoor leest – ook dan is dit een perfecte keuze!

Titel: In the Age of Love and Chocolate | Auteur: Gabrielle Zevin | Serie: Birthright #3 | Uitgeverij: MacMillan | Jaar van verschijnen: 2013 | Beoordeling: ★★★☆

Advertenties

Een gedachte over “In the Age of Love and Chocolate: waarin chocola verboden is

  1. Annabel Rianne zegt:

    Jammer dat de boeken iets van actie misten. Maar klinkt inderdaad alsof deze boeken wel ideaal zijn wanneer je een wat luchtigere maar toch bijzondere en duistere serie wilt lezen :) Ik twijfel nog of ik ze wil lezen, maar ik zal ze mogelijk eens opzoeken :)
    xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s