Blindspot Movie Challenge

Via Jessica en De Filmkijker maakte ik kennis met het fenomeen The Blindspot Movie Challenge, overgewaaid uit de Engelstalige filmblog-community. Hierbij is het de bedoeling dat je een lijst maakt van twaalf films die al lang op je to be watched lijstje staan, maar waarvoor je nog steeds geen tijd hebt gemaakt. Films die je dus nog altijd niet gezien hebt, maar die je volgens jezelf wel gezien zou moeten hebben. Een leuke uitdaging voor 2016 lijkt me!

Sci-Fi-Movie-Freak-2Ik heb gekozen om mijn Blindspot Movie Challenge volledig te vullen met science fiction films. Hoewel ik al heel wat jaren verslaafd ben aan science fiction boeken, ben ik eigenlijk nog behoorlijk nieuw in het wereldje van de science fiction films. Dat betekent dat ik een aantal grote klassiekers nog nooit gezien heb.. *shame on me* Maar daar ga ik in 2016 verandering in brengen!

Met behulp van het boek Sci-Fi Movie Freakdat ik vorig jaar op het boekenfestijn scoorde – ben ik tot onderstaande lijst gekomen.

Blade-Runner eternal-sunshine-of-the-spotless-mind The-Matrix

1. Blade Runner (Ridley Scott, 1982); ik vind het bijna gênant om toe te geven dat ik deze super bekende sci-fi klassieker gebaseerd op Do Androids Dream of Electric Sheep? nog altijd niet gezien heb..

2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004); Ik ben ontzettend benieuwd naar deze populaire film met Jim Carrey en Kate Winslet in de hoofdrol.

3. The Matrix (The Wachowski Brothers, 1999); Mijn broer is groot fan van The Matrix, maar zelf heb ik het verhaal van Neo nog altijd alleen van horen zeggen.

children-of-men Close-Encounters-Of-The-Third-Kind WALL-E

4. Children of Men (Alfonso Cuarón, 2006); Het boek The Children of Men van P.D. James – over een wereld zonder kinderen – vond ik enorm tof, dus ik ben super benieuwd naar de veelgeprezen verfilming.

5. Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg, 1977); Aangezien ik stiekem in het bestaan van UFO’s geloof, kan deze film natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje!

6. WALL-E (Andrew Stanton, 2008); Ter afwisseling heb ik ook een animatiefilm toegevoegd – eentje die geloof ik de hele wereld behalve ik al gezien heeft :P

The-Handmaids-Tale Sunshine Alien

7. The Handmaid’s Tale (Volker Schlöndorff, 1990); Sinds ik The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood las ben ik al van plan om de verfilming te kijken, maar op de één of andere manier kom ik er steeds niet aan toe.

8. Sunshine (Danny Boyle, 2007); Een goede vriend zei onlangs dat dit zijn favoriete science fiction film ooit gemaakt is en zulk advies kan ik natuurlijk niet in de wind slaan!

9. Alien (Ridley Scott, 1979); Natuurlijk ken ik het verhaal van Alien en ik heb ook al enorm veel stukken uit deze film gezien. Maar ik heb hem nooit van begin tot eind aan één stuk gekeken, dus dat telt ook als uitdaging vind ik.

Elysium Brazil Moon

10. Elysium (Neill Blomkamp, 2013); Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van Matt Damon, maar aangezien het goed meeviel in The Martian zal ik ook deze ruimtefilm een kans geven ;)

11. Brazil (Terry Gilliam, 1985); Toen ik mijn masterscriptie schreef over het dystopische genre, kwam ik de film Brazil constant in allerlei wetenschappelijke literatuur tegen. Hierdoor ben ik natuurlijk zeer benieuwd.

12. Moon (Duncan Jones, 2009); Ik ben gek op films die zich afspelen in de ruimte – met uitzondering dan van Gravity – dus tot slot staat ook Moon op mijn lijstje voor komend jaar!

Voor welke film ga jij in 2016 nu echt eens tijd vrijmaken?

Advertenties

9 gedachtes over “Blindspot Movie Challenge

  1. Ogma zegt:

    Wij hebben een kat gehad die Neo heette, we hebben The Matrix films allemaal in de bios gezien: geweldig! The Handmaid’s Tale wil ik ook graag zien, ik ben er benieuwd of ze dit een beetje knap hebben verfilmd.

  2. BySilke zegt:

    Toffe lijst, ik herken heel wat dingen die ik ook graag zou willen zien & graag gezien heb! Haha Wall-E heb ik ondertussen toch al gezien hoor ;) The Matrix lijkt me ook echt leuk. En Eternal sunshine of the spotless mind is echt een hele leuke film :) Liefs!

  3. Nostra zegt:

    Heb helemaal gemist dat je dit lijstje gepubliceerd hebt! Van deze lijst heb ik alleen The Handmaid’s Tale niet gezien, de rest zijn erg goede keuzes. Heerlijk om die films voor de eerste keer te ervaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s