Blindspot Movie Challenge 2017

In 2016 deed ik voor het eerst mee aan de Blindspot Movie Challenge, waarbij het de bedoeling is dat je een lijst opstelt van 12 films die je al heel lang wilt kijken, maar waar je steeds niet aan toekomt. Vervolgens is het de bedoeling deze twaalf films gedurende het jaar te kijken. Hoewel ik in 2016 hopeloos faalde en slechts vijf van de voorgenomen films keek, probeer ik het dit jaar gewoon opnieuw! 

Allereerst ga ik drie films meenemen van mijn lijstje van vorig jaar. Hopelijk lukt het me in 2017 wel om deze science fiction films een kans te geven:

The-Handmaids-Tale  Sunshine  The-Matrix

1. The Handmaid’s Tale (Volker Schlöndorff, 1990); Sinds ik The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood las ben ik al van plan om de verfilming te kijken, maar op de één of andere manier kom ik er steeds niet aan toe.

2. Sunshine (Danny Boyle, 2007); Een goede vriend zei eind 2015 dat dit zijn favoriete science fiction film ooit gemaakt is en zulk advies kan ik natuurlijk niet in de wind slaan! Al ben ik toch een beetje laat met hem kijken haha..

3. The Matrix (The Wachowski Brothers, 1999); Mijn broer is groot fan van The Matrix, maar zelf heb ik het verhaal van Neo nog altijd alleen van horen zeggen.

En dan komen deze films er dit jaar bij:

ex-machina  28-days-later  er-ist-wieder-da

4. Ex Machina (Alex Garland, 2015); Ik ben gek op robotfilms! En ondanks de wisselende recensies lijkt Ex Machina me echt heel tof.

5. 28 days later (Danny Boyle, 2002); In deze film heeft een mysterieus en ongeneeslijk virus de inwoners van Groot-Brittannië in haar greep. 28 dagen na de uitbraak van dit virus zoekt een groepje overlevers een toevluchtsoord.

6. Er ist wieder da (David Wnendt, 2015); Hitler ontwaakt in de moderne tijd en heeft geen idee dat de Tweede Wereldoorlog gedaan is en dat hij niet langer aan  het roer van het Duitse Rijk staat. Ondertussen wordt hij op straat aangezien als een comedian die Hitler imiteert – als dat maar goed gaat.. Het gelijknamige boek van Timur Vermes heb ik met veel plezier gelezen!

snowpiercer  oblivion  under-the-skin

7. Snowpiercer (Joon-ho Bung, 2013); Deze film wil ik al zo lang zien! Een mislukt experiment heeft de wereld in een soort van ijstijd ondergedompeld en de enige overlevers bevinden zich aan boord van de Snowpiercer.

8. Oblivion (Joseph Kosinski, 2013); Over Oblivion weet ik eigenlijk weinig, maar iedere keer als ik deze dvd in de winkel zie staan, moet ik hem toch even oppakken. Ik ben an ook erg benieuwd naar deze actiefilm met Tom Cruise en Morgan Freeman.

9. Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013); Stiekem vind ik het erg gênant dat ik van deze film enkel de trailer gezien heb.. Ik had het goede voornemen om eerst het boek te lezen van Michael Faber te lezen, maar ik kwam eerlijk gezegd niet door de eerste hoofdstukken heen. Dus wie weet kijk ik – voor één keertje, ik beloof het – gewoon eerst de film ;)

never-let-me-go  the-5th-wave  district-9

10. Never Let Me Go (Mark Romanek, 2010): Ook dit is een typisch geval van ‘ik wil eerst het boek nog lezen’. Dus ik zet het boek van Kazuo Ishiguro gewoon ook op mijn lijstje voor 2017!

11. The 5th Wave (J Blakeson, 2016); The 5th Wave hoort zeker in het rijtje van mijn favoriete science fiction boeken, dus ik baal stiekem een beetje dat ik de verfilming nog altijd niet gezien heb. Hoog tijd om verandering in te brengen in het nieuwe jaar.

12. District 9 (Neill Blomkamp, 2009); Natuurlijk mag er geen alien film ontbreken in mijn lijstje! Ik heb heel wisselende verhalen gehoord over District 9, dus ik ga me gewoon laten verrassen.

Welke film wil jij absoluut kijken in 2017?

Advertenties

11 gedachtes over “Blindspot Movie Challenge 2017

 1. zwartraafje zegt:

  Beauty and the Beast! Dat is natuurlijk niet echt een verrassing. Ik ben trouwens van plan om binnenkort eens rustig op te zoeken wat er allemaal verschijnt het komende jaar én welke films ik zelf graag wil zien. Valerian is er alvast ééntje van én die ga jij misschien ook graag willen zien. Het is een verfilming van enkele delen uit een SciFi-stripreeks die mijn echtgenoot allemaal heeft staan. Snowpiercer heb ik zelf dankzij Vanessa gezien en die vond ik héél tof.

 2. Nancy zegt:

  Een mooie selectie films! Wat me opvalt is dat we toch redelijk dezelfde stijl hebben ;-)
  Sunshine wil ik ook nog wel zien, The Handmaid’s tale en Er ist wieder da spreken me minder aan.
  De rest heb ik al allemaal gezien, Under the skin zelfs nog vorige week.
  En toevallig heb ik ze zelfs allemaal in mijn kleine dorpsbibliotheek. Valt het op dat ik verantwoordelijk ben voor de aankoop van dvd’s en er soms mijn eigen smaak in verweven zit? ;-)

 3. Evelyne zegt:

  Van jouw selectie heb ik enkel The handmaid’s tale (eerst het boek nog lezen!) en The fifth wave (daar ben ik écht te oud voor) nog niet gezien.

  Ex machina en Snowpiercer zijn absolute aanraders, maar Under the skin heb ik na een half uur uitgezet. Vreemde film hoor…

  De film waar ik het hardst naar uitkijk dit jaar is Wonder Woman (nog wachten tot de zomer :( ) en ik hoop dat die echt niet gaat tegenvallen want het is DC…

 4. De Protagonisten zegt:

  Oew Ex_Machina is wel een goede hoor. Wij hebben ons lijstje van vorig jaar (met 32 titels, ahum) ook niet af kunnen werken. Maar ook dit jaar komt er gewoon weer een nieuwe hoor. Het is ook gewoon een geheugensteuntje welke films je nog graag wilt zien. Net als jij wil ik Er Ist Wieder Da ook nog graag zien. Veel succes met je uitdaging in ieder geval.

 5. Karlijn zegt:

  Ik wil de verfilming van The Handmaid’s Tale ook nog een keer zien, maar ik ga waarschijnlijk eerst de serie (waarvan volgens mij de eerste aflevering in april verschijnt) een kans geven. En tja, Under The Skin…..het was een zeer aparte film :’)

 6. Rowan zegt:

  Ik vond Snowpiercer echt een rare film. Ik weet nog steeds niet of ik hem per se goed vond of slecht, maar hij heeft wel een dusdanige indruk op me gemaakt dat hij nog wel een lange tijd in mijn hoofd rondspookte. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 7. Gwen zegt:

  Sunshine is één van mijn favorieten! Zeker gaan kijken :D

  De meeste films op je lijstje heb ik al gezien en er zitten zeker een paar mooie titels tussen. Under the Skin had ook mooi op mijn Blindspot lijstje gepast. Ben ik ook zeer benieuwd naar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s